SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1986-11-15 MHF

1986-11-15 MHF RM ”Duckhamsrundan” arr. MHF Stockholm.

Anders och jag startar som nr. 42, tar oss igenom banan med 9 tavelmiss och 91 tidsprick , alltså 184. Det blir en 4:e plats i B-klass. Det skulle göra en elfte plats totalt. Anders fixar väl a-licensen till nästa år.. Totalt vinner Sölve och Sören Eklund med 4 tavelmiss och 27 tidsprick, grattis,

\
Fjärde RM-titeln för bröderna Eklund

BIL-0 - Bröderna Sölve vii vid kartbordet tog förra helgen hem MHF:s mästerskap för fjärde gånen, Inofficiellt har de faktiskt vunnit en femte gång, 1970, men då tillhörde de inte MHF och fick inte räkna sig som segrare trots att de redan då var bäst.

Årets RM arrangerades av MHF Stockholm, som hade förlagt "Duckhamsrundan" till Jakobs¬berg i huvudstadens västra föror¬ter. Där samlades 55 ekipage för att ge sig ut på en cirka 17 mil lång bana med 9 mil 0-sträckor. Man inledde i Barkarby med en slinga vid en stenkross och fort¬satte sedan direkt till det nedlag¬da Barkarby-flygfältet och drog sig sedan upp till Kungsängen och I13 övningsområde. Här saknas det inte vägval, så pric karna duggade tätt. Trots att man körde flera sträckor här, gjorde banan ändå en avstickare upp till ett grustag i Bålsta och en extra sväng till HåboZibble. Efter ytter¬ligare ett par vändor runt öv-ningsfältet tog man Barkarby en gång till och som lök på laxen ha¬de man förvandlat en PK till en hemlig TK, vilket gav de snab¬baste omkring en minuts för tidig ankomst.
Den största och avgörande skill¬naden mellan MHF:s och SBF:s bilorienteringar är att man håller sig till en snittfart av 30 km/tim på 0-sträckorna samt att kontroller¬na inte är numrerade. Det finns alltså ingen möllighet att kolla om man missat någon skylt, vilket ställer stora krav på exakt orientering. ingen klarade detta, men förvånansvärt nog var det tre eki¬page, som hittade alla tavlor inne på Barkarbys område. Dessa var trion Sture Fredholm/Sten Johansson, Roland Friberg/Anders Grandin, Bo Grandin/Per Gran¬din som alla fick tre minutprickar. Även Rolf Gustavsson/Lars Nord tog sig runt med alla tavlor i be¬håll, men snurrade lite för länge för att blanda sig med i toppstriden,

TIO MINUTERS STRAFF
Bröderna Eklund missade en tavla, vilket kostade dem tio minuters staff, i övrigt hade de samma åktid som den ovan¬nämnda trion och lade sig därför på fjärde plats totalt.
Under första rundan på Kungs¬ängen var det endast Reine Pet-tersson/Ingemar Lagerstrand som hittade alla tavlor 1 gengäld tog de 32 minutprickar, 'varför de ändå inte avancerade så många platser. Eklund/Eklund missade en skylt men hade bara åtta mi¬nutprickar. Det gjorde att de avancerade upp till andra plats tätt efter Fredholm/Johansson. Däremot gjorde Friberg/Grandin en djupdykning efter att ha missat hela fem tavlor.
I Bålsta var det tydligen lite lätta¬re, för här var det många som hit¬tade alla tavlor. Snabbast att göra så var Sölve/Sören som använde 10 minuter mer än idealtiden, medan Fredholm/Johansson be¬hövde 17, varför paren bytte plats i toppen. Härefter följdes de åt resten av kvällen och återvände till Jakobsberg strax efter midnatt med bröderna Eklund fem minu¬ter före Fredholm/Johansson.

VANN MED SNABBHET
Sören och Sölve vann mycket tack vare sin snabbhet. De miss¬ade totalt fyra tavlor, men över¬skred bara idealtiden med 27 mi¬nuter medan Fredholm/Johans¬son använde 52 minuter för lång åktid. De missade dock bara två tavlor.
Bäst på att hitta kontrolltavlor var utan tvekan nattens treor Sven-Ingvar Arnesson/Yngve Ernstsson, som hittade alla skyltar utom en. De hade dock hela 93 minutprickar på körningen. Bo och Per Grandin var näst snab¬bast på körningen med endast 43 minuters prick, men med sju tavelmissar föll de till fjärde plats i sammandraget.
På korta banan triumferade två Rimbo-ekipage. Kenneth Karls¬son/Roine Andersson missade liksom Anette Karlsson/Daniel Andersson fyra tavlor. Ken¬neth/Roine åkte dock betydligt fortare och hade 20 minuter till¬godo på de andra vid målgång. Längs deras bana var det för övrigt bara 5 mil 0-sträckor.

CLAES UDDGREN

RESULTAT
Klass A (25 st):
1 &Sive och Sören Eklund.Knutby. 67.
2 Sture Fredholm/Sten Johansson, Tierp, 72,
3 Sven-Ingvar son/Yngve Ernstsson, Knislinge, 103 och Per Grandin, Uppsala, 113,
5. P Ulf Andersson. Älmhult, 121,
6. Häggbom/Anders Linge, Västerås,
7. Roland Friberg/Anders Grandin, Up 133,
8. Lars Thorgren/Karin Janssoi rentuna, 135.
9, Reine Pettersson/Ingvar Lagerstrand, Habo, 144,
10. Hans Ch son/Göran Jansson, Uppsala, 157.

Klass B8 (15 st):
1. Åke och Mikael Ar son, Svartå, 159,
2. Ingemar och Mi Holmgren, Uppsala, 162,
3. Stefan oc Sund, d:o, 171,
4, Bengt Svensk/A Källström, Eskilstuna, 174,
5. Lars Nol va Önnestam, Sollentuna, 178.

Klass C (2 st):
1. Dan och Dta Carl Koisva, 191.

Korta banan (13 st):
1 Kenneth son/Roi ne Andersson, Rimbo, 56,
2. A Karlsson/Daniel Andersson,
d:o, i Bengt-Olov Nordin/Kenny Sund, Uno 79, 4.
4. Axel Olofsson/Krister Karlsson, Gunnar Kindlundh/Claes Nideborn, C 99.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0