SVENSKENS Bil-O Minnen 1985-09-27 O-turen/Baers runda,


1985-09-27 O-turen/Baers runda,

ingår i MSO och DM

Anders och jag åker med och kommer på 15:e plats med 48,5 prick. Våra Haningevänner P-L Andersson/Håkan Whitlock vinner på 22,8 prick Grattis.

Och ett reportage:


Bra tävling på Ekerö
BIL-0 - En knepig passerkontroll alldeles i slutet av Mälaröarnas MK/Djursholms [K:s bil-O "0-turen/Baners runda" avgjordes, en jämn och bra tävling som samlat 74 eki¬age ut till Ekerö. Favoriterna Sölve och Sören Eklund höll på lite för länge med att leta eter kontrollen och det räckte för att [aninge-paret Per-Lennart Andersson/Hå¬an Whitlock skulle storma förbi och vinna.
Anderssons Whitlock, Sture Fredholm/Sten Johansson samt Lennart Abrahams¬son/Sören Eriksson.
På den tredje av de sju O¬sträckorna på totalt 4,5 mil åk¬te Abrahamsson/Eriksson bäst. De gick på kuppen upp på andra plats före 'Tommy Hermundstad/Karin Jansson. Ytterligare en sträcka, som togs av bröderna Eklund, och de båda närmaste ekipagen låg på delad andraplats.
Femte 0-sträckan vanns av Fredholm/Johansson före bröderna Eklund. Här blev det en del omkastningar trots att det inte togs mycket prick. Fredholm/Johansson avance¬rade till andra plats före An-dersson//Whitlock, vilka legat sexa under större delen av kvällen.
Så korn TK96-TK103, där PK98 låg inne på en bit av en 50.000-del och var väldigt svår att hitta. Dvs Anders¬son/Whitlock hittade kontrol¬len omgående och tog bara 3,7 prick mot 8,3 för bröderna Ek¬lund, vilka därmed tappade sin ledning.
På sista etappen visade Hanin¬gens B-par Urban Mårtens¬son/Eva Boström att det gick att åka prickfritt. Bland A¬klartläsarna var det Fred-holnis kartis Sten Johansson, som hittade alla skyltar kvic¬kast. Bröderna Eklund knap¬pade in något på ledarna, men var ändå 1,6 prick efter i mäl. Hermundstad/Jansson hade samma marginal till Fred¬holm/Johansson. Dessa par blev trea och fyra, medan Ab¬rahamsson/Eriksson trillade ner till sjätte plats bakom Bo Hällerqvist/Ove Lindberg
från Västerås, sträckan som avgjorde här.
CLAES UDDGREN

A-kartläsare (26 st):
1. Per-Lennart An¬dersson/Håkan Whitlock, Haninge MK, Opel, 22.8,
2. Sölve och Sören Ek¬lund, Rasbo MK, Saab V4, 23,4,
3. Tom¬my Hermundstad/Karin Jansson. Val¬lentuna MK, Subaru Trendy 4WD. 28,0,,
4. Sture Fredholm/Sten Johans¬son, SMK Tierp/Rasbo MK. VW 1303 S, 29,6,
5. Bo Hållqvist/Ove Lindberg. SMK Västerås, Subaru Touring 4WD. 34,2, 6. Lennart Abrahamsson/Sören Eriksson, Almunge MK. Renault. 35,4, 7. Göran KamrinlUrban Jansson, Bromma M5, VW Golf. 38,5,
6. Lars Carlen/Anders Palm do. Saab. 39,8.
9. Per Dahlgren/Kurt Westberg, d:o. Vol¬vo 343. 40,1,
10. Jörgen och Bo Karls¬son, östergyllens RC. Saab 99, 44,6

B-kartläsare (18 st):
1. Thomas Kull¬man/Mikael Schmidt. Täby MK, Saab V4, 47.3,
2. Bengt-Åke Jonsson/Staffan Tegelmo, Bromma MS. Ford, 53,9,
3. Björn Lundqvist/Per Kedvall d:o. Opel, 54,4,
4. P-0 och Jan Watlen. Vallentuna MK. Mazda. 61.4,
5. Bertil Lund¬gren/Arne Hägg. Kolsva MS, Saab, 69,6,
6. Urban Mårtensson/Eva Bo¬ström. Namnge MK. Opel Ascona. 71,4.
7. Eva Johansson/Morgan Jans¬son. Vallentuna MK, Saab, 72,2,
8. In¬gemar Svensson/Lars Nyman. Brom¬ma MS, 72,3.

C-kartläsare (4 st):
1 .Nils-GöranLjung/Per-Axel Gustavsson, Kolsva MS, Volvo. 62,5,
2. Dan och Ola Carls¬son d:o Saab 84,3.

C-kartläsare, korta banan (17 st):
1. Ove Ljungstrom/Kenneth Lannermo. Haninge MK, Datsun, 32,3,
2. Stefan Persson/Rolf Lindström, Vallentuna MK, Saab, 39,8,
3. Per Wolde/Göran Källström, Haninge MK, VW Golf, 45,6,
4. Jan och Roger Lindholm, SMK Väs¬terås, Opel, 52,2,
5. Bengt Karls¬son/Kurt Andersson, Bromma MS. Saab, 61,7,
6. Kåge Winborg/Stephen Undin. Haninge MK. Volvo 64.9.

D-kartläsare (9 st):
1. Jan Häcken. ström/Lars Stenberg. Bromma MS, 79,2,
2. Lars Meilstrand/Björn Unden, 115,3,
3. Bo Koller/Elisabeth Magnus¬son, Bromma M 5. VW, 135,2,
4. Jan Gustavsson/Kjell Saläng, Saab, 1

SVENSKENS Bil-O Minnen 1985-07-09 SM i Bil-O


1985-07-09 SM i Bil-O GöteneMK

Anders och jag är naturligtvis med och samlar på oss 58,3 prick vilket placerar oss på en 28 plats av 48 startande i A-klassen.
Vann gjorde Sölve/Sören Eklund Rasbo MK på 19,3 prick och bästa haningebil på 14:e, Lars Thorgren/Åke Frosteman med 43,3 prick

Så ett Pressklipp:ur Idrottsbladet


Ingen spänning
I Bil-O –SM

SM-finalen i Bil-0 väntades bli en thriller och tuff uppgörelse på vägarna kring Götene med drygt 90-tal star¬tande. Nu blev det inte så eftersom det visade sig att fjolårsmästarna Sölve och Sören Ek¬lund, Rasbo, var allde¬les för överlägsna.
De mer eller mindre utklassade si¬na konkurrenter och i mal \ ar de hela tio minuter före tvåan Sten Haglund/Lasse Edvall, Bromma MS. Tredjeplatsen tog nagot öer¬raskande Tommy Hermud¬stad/Karin Jansson, Vallentuna, hand om.
Det hlev mot slutet rena defilerin¬gen för Rasho-broderna da de vid uppehållet, efter åtta etapper, ha¬de en ledning på dryga fem minu¬ter. Och när dc sedan kom till mål \ ar deras slut tid bättre än vad övri¬ga konkurrenter hade i uppehål¬!et . Detta säger allt om deras över¬lägsenhet i denna SM-final.

FÖR ROSTIGA
Man trodde att brommaparet som Urban Hägghom/Anders Linge, Västerås, skulle kunna ge dem en match.
Vi var alldeles för rostiga på första etappen säger Lasse Edwall.

Och hade svårt att få flytet. Har tidigare bara åkt en tävling I år.
Därmed är jag också förvånad att vi kunde ta hem SM-silvret.
För Häggbom/Linge tog dröm¬men om ett nytt SM-guld slut pa tredje etappen.
Det blev kortslutning i batteriet, SägerUrban lite nedslaget. Vi tapade dryga 30 minuter på Eklund och därmed var det hela kört.
Annars hade vi kunnat matcha dem och tagit hand om silverplaketten.

FÖRVÅNADE SEGRARE

Sölve och Sören var själva lite förvånade att segermarginalen blev så stor. Vi åker inte så där våldsamt fort. Men däremot försöker vi !lalla ett jämnt tempo och rätt vag hela li¬den. Det flöt mycket fint i dag och vi hade inga större missöden.
Jo, kanske lite på första etappen. Snurrade till det och tappade en halvminut på de bästa, menar Sö¬ren. Men det gjorde att vi tände till och sedan gick det nästan perfekt. De låg i topp nästan på varje etapp och segern var ett faktum och man kunde kvittera ut den tredje SM-titel. Det första 0-åkarparet i Sse¬rige som gör detta.

KARIN GLADAST
Gladast av de tre medaljörerna sar no Karin Jansson, Vallentuna, som lotsade Tommy Hermuudstad till en tredjeplats.
Visst går man och drömmer om en SM-medalj. menade Karin efter tävlingarna. Men inte trodde jag att den skulle komma här i Götene i detta tuffa sartfält. Så nu är man jät tenljd.
Karin giorde en jämn tävling rakt ig.enorn och bevisade nu att hon nu är Sveriges bästa tjej i kardä¬sarstolen.

SM-finalen i Götens \IK:s regi var en mycket bra tävling både
ar rangörsmassigt som utslagsgivan¬de. Bra kartor (n hade klippts en del för att ta bort lokalkannedo¬men. Vissa rundåkningar var kan¬ske i lättaste laget och helt i onödan.

RENT HUS
Även det svenska Junioi-teamet trivdes på de våta, hala och leriga stigarna. i B-klassen gjorde de nästan rent hus.Tog såväl andra till femte plats. Det rar endast segern som nian inte fick utan det tog ru-tinerade MHf åkande Christina och Folke Ringberg. Nybio. Nu hand
Om.
Det var väldigt roligt och omväx¬lande här, menar de unga kartlä¬sarna. Tydliga kartor och lagom svår klartläsning.
Nästa stora uppgift för Junior Te¬am S‘veden i Bil-0 blir NM finalen som arrangeras av Brom¬ma MS. Ett team som ser ut att :ri¬vas och vill !ära sig den svåra O-¬åkarkonsten.

MORGAN BJÖRK


SVENSKENS Bil-O Minnen 1985-08-31 Sätersrundan

1985-08-31 Sätersrundan, arr. Säters Mk.

Nu åkte Anders och jag Sätersrundan och kom på 9:e plats på 19,8 prick. Sölve/Sören Eklund Rasbo MK Vann totalt på 5,3 prick, medan bästa haningebil vi, då vi inte hade någon konkurans där.-

Här har jag inget mer om tävlingen.

Ps. nutid 2012 så fyllde Anders år i fredags, grattis.

SVENSKENS Bil-O Minnen 1985-?-? Björnsöket

1985-?-? Björnsöket, arr. Kungsörs MK indår i MSO, DM.

Den här dagen strulade det nog för Anders och mig ”bara” en 23:r plats med på 61 prick. Vi får trösta oss med att P-L/Håkan kom på 22 med58,4 prick.
Totalvinnare var Lars Carlém/Lars Göran Palm Bromma MS på 8,7 prick. Bästa haningeåk blev Lars Thorgren/Åke Frosteman på 15;e plats med 40,4 prick.

Tidningsreferatet:

73 startande i Björrisöket

BIL-0 SMK Kungsörs hitorientering "Björnsoket'4 lockade hela 73 bi¬lar till start. Flera var långväga gäster och det var tydligt att man ville testa och mäta sina krafter inför SM i Götene. Sören Eklund och Lars-Göran Palm korn till start utan sina ordinarie förare under det att övriga elitekipage kom med ordinarie besättningar.
Tävlingen inleddes med en kort ganska enkel sträcka som alla toppeki-pagen klarade prickfritt. Den andra sträckan gallrade dock hårt med mycket stora skillnader i prickbelastning. Flera kartbyten och några vägtrianglar gjorde att många åkte åt alldeles fel håll. Bland andra Lars Carleni Lars-Göran Palm och Sten Haglund/Lasse Edvall höll pa att åka in baklänges i starttidskontrollen när de skulle in till slut tidskont¬rollen. Teddy Björkenius/Sören Eklund var klart snabbast, trots att de
inte åkt tillsammans tidigare, och tog därmed en betryggande ledning.
Nästföljande sträcka var et t kort snurr på en gårdsplan, som inte för
ändrade mycket i toppen men Teddy och Sören kunde öka sin ledning med ytterligare några tiondelar.
Den fjärde sträckan kom att bli den mest avgörande sträckan trots att den egentligen inte var den svåraste sträckan. Anledningen var att en kontrollskylt blev omkullkörd och ytterligare två skyltar stod så place¬rade att de var svåra att se, även om man äkte rått väg. Omkastningarna blev mycket stora, på ett delvis stumpmässigt sätt, och till tåten gick Lars Carlen/Lars-Göran Palm tätt följda av Sten Haglund/ Lasse Ed-vall. Bengt Johansson/Henrik Krefring och Lennart ibrahamsson/So¬ren Eriksson hörde till dem som förlorade mest på sträckan och tappade över tio minuter till täten.
De resterande tre sträckorna innehöll det mesta i form av snurr, omlägg-ningar och vägval. Teddy Björkenius/Sören Eklund spurtade vilt, men avståndet fram till de båda Brommaekipagen var alltför stort.
1 B-klassen åkte juniorlandslagsmedlemmarna Tomas Kullman:-
Mikael Schmidt mycket starkt men missade en dryg kvart pä den tvek
samma fjärde sträckan. De vann trots detta B-klassen och kom in på en fin tolfteplats totalt.

Lasse Edvall

A-kartläsare (29 st):
1. Lars Carlen/Lars-Göran Palm. Bromma MS. Saab V4, 8.7.
2. Sten Haglund/Lasse Edvall, d:o, VW Golf LS, 12.6,
3. Teddy Björkenius/Soren Eklund. Rasbo MK, Saab V4. 14.3,
4. Sture Fredholm/Sten Johansson, SMK Tie rp/Rasbo MK. VW 1303 S. 17,8,
5. Urban Häggbom/Anders Linge, Västerås MS. Saab V4, 17,9,
6. Bengt Johans¬son/Henrik Kretting, Mölndals MK. d:o, 23,7,
7. Lennart Abrahamsson/Soren Eriksson, Almunge MK. Renault 5. 26,0,
8. Wolfgang AdamskylArne Johansson. SMK Karlskoga, BMW 2002, 29,2,
9. Boo Hällqivst/Ove Lindberg, SMK Västerås, Subaru 4WD, 29.5,
10. Gösta och Roine Johansson, Rasbo MK. Toyota Corolla, 29,6,
11. Dan Liljendahl/Roger Pehrsson, Mölndals MK/Skene MS, Saab V4, 34,5,
12. Yvonne och Lars-Erik Eriksson. Sä¬ters MK, Peugeot 205, 37,0,
13. Anders Falk/Kurt Westberg, Bromma MS, Saab V4. 37,1.
14. Börje Lagerqvist/Matti Wigren, Kristianstads MK/Bromma MS, VW Golf, 39,0,
15. Lars Thorgren/Ake Frosteman, Haninge MK, d:o, 40,4.
16. Jörgen och Bo Karlsson, Östergyl¬lens RC, Saab 99, 42,1,
17. Leif Möller/Bo Bergman, Haninge MK, VW Golf GTI, 42,3.

B-kartläsare (18 st):
1. Tornas Kullman/Mikael Schmidt, Täby MK, Saab V4, 36,5,
2. Nils-Bertil Gustavsson/Anders Ellaser, SMK Kungsör, d:o, 46,2,
3. Bengt-Erik Engvallgke Lars¬son, SMK Nyköping, d:o. 54,1,
4. Björn Lundqvist/Per Kedvall, Bromma MS, Opel Ascona. 54,4.
5. Evert Wesström/Gunnar Ahigren, Skepptuna MK/Djursholms MK, Subaru 4WD 56,6,
6, Percy Lindgren/Bertil Strandberg, Rasbo MK, Opel Kadett, 61,9,
7. Hans Gra¬nath/Christer Nätemark, SMK Karlskoga, Saab V4, 64,3.
8. Tommy Nyman/Mikael Bro¬beck, Vallentuna MK, VW Golf GTI, 66,5,
9. Bertil Lundgren/Arne Hägg, Kolsva MS. Saab V4, 68.2.

C-Kartläsare (11 st):
1. Bertil Örtenstrand/Gunnar Hellman, Haninge MK, VW Golf, 64,1,
2. Dan och Ola Carlsson, Kolsva MS, Saab V4, 77,4,
3. Tony Gustavsson/Kent Karlsson. SMK Arboga, Volvo 142, 90,4,
4. Lars-Åke Carlsson/Hans-Olov Appelgren, Norrköpings MK. Opel Ascona, 99,4.

C-kartläsare, korts banan (10 st):
1. Rolf och Jan-Olov Karlsson, SMK Arboga, Saab V4, 20,7,
2. Hans Ekström/Anders Löt, Haninge MK, Opel Kadett, 64,8.
3. Ma Öhrman/Stefan Jansson, Västerås MS, VW, 68,5.

D-kartläsare, korta banan (5 st):
1. Per Wolde/Göran Källström, Haninge MK, VW Golf. 40,8.
2. Kjell Carlsson/Seved Johansson, Östergyllens RC, Opel Ascona, 168,2.

RSS 2.0