SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1985-?-? Nacka MS

1985-?-? Nacka MS

Min gamla klubb där jag fick första licensen 1959. Arrangerade efter 20 år en bilorientering. Varför var jag inte med? Janne Malmqvist och jag Hade ju på 60-talet rekogniserat hela Värmdön på vägar och tänkbara OK-platser. Och erter att ha läst idrottsbladets referat om jungfrueliga områden. Sådana finns inte i mitt medvetande. Området Gustavsberg-Kolström, hittar som handen i fickan.
Den erfarenheten kanske kunnat varit till nytta även efter 20 år.

Men vi läser ur Idrottsbladet:

Comeback för Nacka MS

Bil.O Det var många år sedan-ungefär 20 som man förknippade Nacka MS Med bilsport.
Klubben hade då en dåtidens stjärnförare Gunnar Blomqvist inom sina led. Sedan dess har det mest handlat om mc-sport och inte förrän för några år sedan börjasde klubbnamnet dyka upp i resultatlistorna och då i bil-O i fjol var klubben dessutom medarrangör till Haninge MK i en av dess många nybörjartävlingar.

I år har gänget i Nacka tagit steget fullt ut och arrangerat en helt egen bil-O ute på Värmdölandet.
Den cirka 8 mil långa banan gick under
namnet "Nackatrofen och ingick dessutom i bade Sthlms B- och .C-förarserier.
Man fick 12 startande till långa banan och 16 till den något kortare.
Långa banan hade 6 O-¬sträckor. där märkligt nog ingen åkte prickfritt någonstans, vilket säkert berodde på att det var jungfrulig mark, som förmodligen ingen åkt på tidigare.
Tävlingens enda A-ekipage. bröderna Bo och Leif Jons¬son från Vallentuna tog ome¬delbart hand om ledningen före Brommas C- ekipage Yngve Berlund/Lars Sten¬berg, vilka valt att åka långa banan i motsats till de övriga åtta C-ekipagen.
Andra och tredje sträckan gick hos Gustavsbergs toalett- och badkarsfabrik samt dess grönområde, som sträcker sig ner till Kolström och Ingarö. Jonsson/Jonsson vann även andra sträckan, medan Lars Norin/Ylva Ön¬nestam tog hem den tredje tuffa sträckan. där båda ma-karna Jansson från Vallentu¬na tvingades bryta. Karin kör¬de åt bilägande Jan Wallen och låg tvåa totalt, när de kör¬de sönder ljuddämperiet och gav upp för att inte förstöra bi¬len mer medan Morgan Jans¬son. som kartläste at Eva Johansson fick ge sig för att de¬ras motor rasat.

KLAR SEGER
Jonsson/Jonsson vann även fjärde sträckan vid Säby och trots att de båda sista sträc¬korna vid Björkviks havsbad inte gick fullt så bra behöll de sin ledning och tog en mycket klar seger före Berg¬lund/Stenberg, vilka vann nästa sista sträckan.
Trea blev de unga Koisva¬bröderna Dan och Ola Carls¬son, som hade det jäktigt. Kvällen innan körde de nämli¬gen bil-O i Götene i Väster¬götland och kanske var det trötthet som gjorde att de kör¬de fel på första trans corten från Skuru och fick 0,9 prick redan till TK1. Sedan åkte de jämt på alla sträckorna med en liten topp på sista, där de var suveränt bäst på 0,1 och därmed närmast av alla att köra nollprick. Det visade sig
dock att de missat två boks¬tavskoder och istället för att komma in i hälarna på Jons¬son/Jonsson blev det ras till tredje plats, knappa tre minu¬ter efter tvåorna.
De 16 ekipagen på korta ba¬nan hade det lite extra stru¬ligt. Det visade sig att arran¬görerna i premiärnervosite¬ten glömt att stryka två kontroller på deras tidkort. Dessutom var några busun¬gar ute och snodde 93:e kont¬rollskylten, så dessa två sträckor fick följaktligen utgå ur tävlingen.

BRA DEBUTANTER
För dagen var det bättre klass på debutanterna än C-ekipagen och C-ettorna Hans Werneholm/Gustav Alm fick spö av hela tre D-ekipage: Brommas Bo Koller/Peter Bergström, MK Rimos Bernt -Olof Ohlin samt Skepptunas Roland Söder/Ingemar Swed'en. De sistnämnda tog för övrigt täten men föll till tredje plats redan på den svå¬ra tredjesträcka n.
Det var ytterst nära att Öh¬lin/Andersson gått ifatt Koller/ Bergström på sista sträckan men Bromma-paret klarade sig till mål med 0.3 pricks för- språng.
Nacka MS kommer säkert igen med en ännu bättre täv¬ling nästa år. nu när de upp¬täckt var bristerna fanns.

C.U.

RESULTAT
A-kartlasare (1 st):
1 Bo och Leif Jons¬son. Vallentuna MK. 51,1

B-kartläsare (10 st):
1 Dan och Ola Carlsson. Kolsva MS. 72,3.
2. Tommy NymanlMicael Brobeck. Vallentuna MK. 85,9.
3. Lars Norin/Ylva Onnes¬tam, Bromma MS. 87.4,
4. Ove Ljungst¬rom/Kenneth Lannermo, Haninge MK. 111.5,
5. Bo Sjöberg/Nils Andersson, Katrineholms MK, 142,6_

C-kartkäsare (1 st):
1. Yngve Berg¬lund/Lars Stenberg. Bromma MS. 69.4 (FT12)

C-kartläsare, korta banan (8 st)
1 Hans Wernehotm/ Gustav Alm. Bromma MS. 50,5.
2. Roland Ehr¬son/Per-Erik Wener, Haninge MK, 65,6,
3. Mats Kyller/Jan SKilund. d:o, 82.3,
4. Leif Larsson/Klas-Göran Karlsson. MK Rirrio/Skepptuna MK. 90.5,
5. Anette Karlsson/Birgit Andersson. Skepptuna MK/ MK Rimo. 114,0.
6. Hans Redes¬tad/Stig Welander, Djursholms MK. 118,4,
7. Leif Jansson/Rickard Anders¬son. Skepptuna MK, 123.6.

D-kartläsare (8 st):
1. Bo Koller/Peter Bergström, Bromma MS, 41,0.2. Bernt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0