SVENSKENS Bil-O Minnen 1985-?-? MHF Bävernatta

1985-?-? MHF Bävernatta Arr. Ulleruds MH

En MHF-tävling där det bara finns ett tidningsklipp, Anders och jag åkte naturligtvis, men hur vi placerade oss, har jag ingen aning om. Men att det var utanför 5:e se ju på reportaget.

Men ett referat får ni här:

Lennart Abrahamsson och Sören Eriksson försvarade MSM-titeln i Bävernatta.
Lennart Abrahamsson/Sören Eriksson från Heby/Tobo lyckades med bedriften att i hård konkurrens försvara sin MSM-titel i MHF bilorientering. Årets MSM kördes i Värmland i form av Bävernat¬ta, en ny
tävling med Ulleruds MHF-avdelning som arrangör.

Banchefen Jan Österberg hade jobbat mycket ambitiöst och fått ihop en bana som var hela 17 mil lång fördelad på tre etapper. Första etappen som kördes i ett varv söder ut från starten i Deje vållade inte eliten några större bekymmer. För eliten fanns på plats. Ett stiginhopp alldeles i slu-tet på första sträckan kostade en och annan prick, annars var det bara Gösta och Roine Johans¬son av eliten som kostade på sig prick. Man åkte helt enkelt förbi en PK utan att notera den med 10 prick som följd.

ANDRA ETAPPEN
fina smala skogstigar där det gällde att hänga med för såväl kartläsaren som föraren. Nu var det Sölve och Sören Eklunds tur att missa PK. Sören slarvade lite vid inprickningen av en angivel¬se och missade en liten slinga med tillhörande PK. Andra etappmålet och för övrigt också slutmålet var förlagt till Bäver¬land i Älvsbacka, därav tävling¬ens namn.
Ställningen så långt var den att AbrahamssonlEriksson hade 5 pr, Wolfgang Adamsky/Arne Jo¬hansson 10, och Dan Liljen¬dallHenrik Kref ting 11.
Yvonne och Lars Erik Eriksson från Säter och i C-klassen blev det far och son Åke och Mikael Andersson från Svartå som vann.
Tyvärr var startfältet inte stort, ba¬ra ca 20 ekipage. Men man kan hoppas att Värmland med sina fi¬na bil-0 marker är på väg tillbaka, Bävernatta hade förtjänat ett större startfält.

Folke Ringberg
Klass A:
1.Lennart Abrahamsson/Sören Eriksson Heby 5 prick.
2. Wolfgang Adam¬sky/Arne Johansson Karlskoga 10.
3. Dan Liljendahl/ Henrik Krefting Mölndal 11.
4. Sölve Eklund/Sören Eklund Alunda 16.
5 Gästa Johansson/Roine Johansson Upp¬sala 17.

Klass H:
Yvonne Eriksson/Lars Erik Eriksson Säter 33.
2 Kjell Carlsson/Jan Olof Karlsson Glanshammar 78.

Klass C:
1. Åke Andersson/Mikael Anders¬son Svartå 49 prick.
2.Kenth Anders¬son/Kjell Andersson Götene 53.
3- Anna Le¬na Backman/Dan Samuelsson Karlstad 103. 4. Kjell Åke Fors/Torbjörn Fors Deje 134Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0