SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1987-08-22 Trannatta RM i Bil-O

198-08-22 Trannatta RM i Bil-O arr.MHF Tranås

MHF-orientering kan vara kul ibland, speciellt då det går bra. Som den här gången då Anders ov´ch kommer på fjärde plats i klass B, Det är ju konstiga regler i MHF när man kan åka fort 49 tidsprick och 11 missade tavlor och ändå komma fyra!

26 MOTORFÖRAREN 12/87


RM i Bil-Orientering:
Jämn kamp på kluriga banor


Tävlingens stora överraskning
1 blev silvermedaljörerIll Far och son Andersson (Ake och Mikael) från Svartå.

Det blev en hård och jämn kamp när årets upplaga av RM i Bil-Orientering (Bil-0) avgjordes i Tranås. Banläg gama, Bärje och Sven-Erik Fredriksson, hade dessutom lyckats få en fin mix på bra och utslagsgivande banor enom användare av i stort sätt alla .
Kartskalor-
Hur gick det då i det välar¬rangerade och mycket uppskat¬tade RMet?
Jo, länge såg det ut som om )-sinpen skulle stå om tredje platsen, då ettan och tvåan
stod lite i särklass. På ett gans¬ka tidigt stadium kom dock kampen att stå mellan ett av favoritekipagen, S-I Arnesson/ Yngve Emstsson och Åke och Mikael Andersson. Att Åke och Mikael är duktiga bilorien¬terare är välkänt, men att man länge skulle ligga och köra så jämt med Sia och Yngve var en överraskning.
Vid näst sista tidskontrollen, TKn, skiljde det inte mer än 7 prickar (!) mellan de båda
eki¬pagen. Till slut kom det dock att skilja 19 prickar. Differen¬sen till trean var större,
nämligen 24 prickar. Mellan fyran, femman och sexan var skillna¬ derna mindre, för att mellan plats 6 och 14 krympa till näs¬tan ingenting. Det skiljde en¬dast 15 prickar mellan plats 6 och 14!
Kampen, om tredjeplatsen var som sagt hård. Efter halva tävlingen låg P-L Andersson/ Kurt Westberg på en brons¬plats, men tappade under and¬ra halvan och slutade på en niondeplats. När P-L och Kurt började tappa, steg Sture Fred¬holm/Sten Johansson fram och tog tredjeplatsen. Man hade ett tag en kamp med Hans-Erik Haraldsson/Ellbring, men des-sa tappade på slutet och kom först på sjunde plats.
Dramatik saknades alltså inte. Hela tiden var det intres¬sant att följa striden ute på ba¬nan. Folke och Christina Ring¬berg, körde starkt på slutet vilket till slut resulterade i en fjär¬de plats.
Bland B/EB-klassens 14 del¬tagare stod Bernt-Olof Ohlin/ Carl-Gustav Andersson från Rimbo i särklass. Man tog re¬dan från start en liten ledning över silvermedaljörerna Göran Kamrin/Urban Jansson, en led-ning som man sedan aldrig släppte.
Sex ekipage ställde upp på korta B-banan. Här fanns vid mål två ekipage på samma an¬tal prickar, 229. Det var Willy och Kjell Johansson samt Mats Jonsson/Ingemar Evaldsson. Efter en snabb titt i reglemen¬tet, dömdes Willy och Kjell som segrare, eftersom man fått minst antal tavelprick.
C-banan lockade endast fyra ekipage och av dessa var Inge Johansson/Anders Gustafsson klart bäst på 86 prickar. I lag¬tävlingen vann Uppsala före Kronoberg, Kalmar och Jön¬köping.

Anders Höglind Text & Foto

P-L Andersson/Kurt Westberg låg vid uppehället i Tranås på en tredje-plats. Tappade mot slutet och hamnade till sist på en niondeplats.
26 MOTORFÖRAREN 12/87


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0