SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1984-09-15 Guldkrogsnatta SM


1984-09-15 Guldkrogsnatta SM arr Hjo MK

I B-klassen vann Anders och Jag på 70,4 prick . Det gav en 31 plats av 58 startande i A&B.klassrna. Vann totalt gjorde Bengt Johansson/Henrik Krefting Mölndals MK på 15,6 prick.
Bästa Haningeåkare blev P-L Andersson/Håkan Whitlock på 11 plats med 38,2 prick.

IDROTTSBLADET _SKrev:


Andra SM-guldet till Eklund'

BILORIENTURING - Tre mycket meriterande bilorienterings-ekipage hade en mycket hård fight om SM-titeln i Bil-0. Detta då Hjo MK i lördags SM-finalen och tillika andra deltävlingen blev en thriller som hade kunnat slutat hur som helst. Men längsta strået drog till slut bröderna Sören Eklund från Rasbo. Efter en jämn körning åkte de in på en andraplats i HJO och bärjade därmed sitt andra SM-guld.
Är nu det tredje ekipaget som har två mästerskap.

Bröderna Eklund med Urban Hägglund/Anders Linge Västerås, och Sten Hag¬lund/Lasse Edwall, Bromma MS, var de som i första hand kämpade om medaljerna. Samt¬liga tre gick ut myrket hårt på första etappen. Två klarade det medan det tredje paret Hägg-bom/Linge missade grovt och tappade hela 1 minut i inled¬ningen.
- Vi missade ett inhopp pa en vägrätning. suckar Anders efteråt. På sträckan fanns det också några hjälppilar som förvirrade och vi letade alldeles för mycket innan på PK 12.

Efter detta gick det sedan bra och v i plockade in .del, trots att vi fick en stötdämpare sönderslagen.

De två andra, brödera Eklund och Haglund/Edwall, fortsatte i täten och bakom dem Mölndalsparet Bengt Johansson/Henrik Krefting upp med fina korning.
Vid uppehållet, efter lyra etap¬per, ledde Eklund, meds med 0,6 prickar töre 3rommapa1 et som hade y tterligare 0.3 prickar till¬godo på Bengt Johansson/Henrik krefting.

Under den andra etappen fick Mölndals-paret upp annan och gick forbi både Haglund/Edwall liksom bröderna Eklund och kunde knipa segern i Guld¬kroksnatta.
Gick myeket bra mot slutet och vi hade lite nytta av spåren, erkänner Bengt. Sedan har vi ju Åkt ett par gånger tidigare i des¬sa områden och kände till en del om vägarna.
Detta innebar att Johansson/ Krelting gick upp till en fjärde plats i SM-sammandraget.
Så i toppen var det åter bara gamla "rävar'. och de unga har mycket svårt att hävda sig.
Det är synd detta, menar Lasse EdvaIl. Nu står vi här som har åkt i 15-20 år och summerar SM, medan återväxten har svårt alt nå upp.
Detta var Sölve och Sörens and¬ra SM-titel. Den törsta tog de 1979. De liksom Haglund/Ed¬vall och häggborn/Linge kan ståta med titel dubbel-mästare. Brommaparet blev denna lördag trea medan Haggbomi Linge körde upp sig till en fjäredeplats. Detta innebar att Häggbom/Linge slutade som silvermedaljörer och Haglund/ Edvall fick bronspengen.

I en sådan här tävling får man inte göra det minsta lilla miss¬tag, menar Sören. Det flöt fint i dag och det gäller att rätta sig efter bantypen och banläggaren och försöka åka därefter..
Och bbanläggarna hade verkli¬gen lyckats med sitt jobb. En utslagsgivande och bra bana som fick ekipagens lovord. Den innehöll allt
från specialkartor grusgropar till vägrätning¬ar och ,skogsåka av högsta klass och 'massor as kartklipp och kartskalor i olika skalor.
Så här fick kartläsarna jobba och flera av dc skickligare råkade ut för “blockad” I hjärna och tappade många minuter och placeringar.

Morgan Björk

Klass A
1. Bengt Johansson/Henrik Krefting Mölndals MK 15,6 pr.
2. Sölve/SörenEklund Rasbo MK 17,8
3. Sten Haglund/ Lars Edwall Bromma S 19,4
4. Urban Häggbom Västerås MS 26,8
5. Björn Lövgren/Roger Pehrsson Skene MS 27,6
6. Hans-Erik Haraldsson/Lars Ellbring Norrahammars M 28,8
7. Torsten Lundh/Åke Andersson Laxå MK 33,9
8. Sture Fredholm/Sten Johansson SK RTierp 34,9
9. Jan/Per wilhelmson Mölndahls Mk 35,0
10. Tord Lindberg/Carl Grevesmuhl Västerås MS 35,6

KLass B 18 startande
1. Bengt Svensk/Anders Källström Haninge MK 70,4
2. Yviónne/Lars.Erik Eriksson Säters MK 76,3
3. Carl-Erik BergTage Pettersson Östergyllens RC 86,9
4. Percy Lindgren/Bertil Strandberg Rasbo MK 91,4
5. Örjan Josefsson/Jan Svensson Falköpings MK 100,3
6. Sven Jansson/Tore Bigsten Götene MK 101,1
7. Kenth Andersson/Ingemar Claesson Götene MK 106,3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0