SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1984-06-16 Guttsta-snurren


1984-08-09 Säterssnurren arr. Säters MK.

Här vinner Anders och jagB-klassen med 25,1 prick av 11 startande i klassen. Vilket gör en 10:e plats med 16 startande i a-klassen .
Vann totalt gjorde Urban Häggbom/Anders Linge Västerås MS på 6,7 prick.
Gästa Haningepar blev Britt-Mari Ekman/Ingemar Ekman på 9:e plats med 23,4 prick.

Scannar ur tidning:

Häggborni-Linge avgjorde
på sista sträckan


B IL-0 Nedre Norra har återuppstått som bilorien¬ringsdistrikt efter några års bortovaro. Det var Säte¬rs MK som stod som ar¬Ingör vid förra helgens tävling, som artade sig till !nerairepetition för hela
mellansvenska eliten för SM-tävlingen i Hjo. rivande krafter bakom tävlingen var paret Yvonne och Lars Erik Eriksson. som inför tävlingen var nervösa för att allt inte skulle gå i lås nu när fått ett så kvalificerat
startfält. Täingen inleddes med en ganska lång sträcka där de flesta topp-pagen åkte prickfritt. Lars Sthare/ Lars Göran Palm tappade
närmare fyra minuter när Goran satte kartläsningsIampan över en OK-angivelse i ordern,
På den andra sträckan var det ‘urban Hä ggbom/Anders LInge i tur att missa något och tappa drygt minuter när de övriga åkte prickfritt.
Det var en liten vägtriangeI som man missade infarten till och hamnade i I stället på en som bara slutade mitt ute I skogen.
Den tredje sträckan var ganska lätt och gav inga förändringar I toppen men på den fjarde sträckan ¬klämde Stahre/Palm i med anontiti och slog samtliga ekipagen med över minuten och avancerade därmed flera placeringar.
Sten Haglund/Lasse Edwall missade ett avhopp och var ute och irrade i flera minuter in¬nan de hittade rätt igen.
Näst sista sträckan var lite lurig med flera kartbyten i en skog med massor as stigar. Många höll på länge i skogen innan de rett ut problemen men de rutinerade ekipagen
hann jämföra de olika kartklippen och kunde ganska snabbt hitta räti bland alla vägar.
Inför sista sträckan ledde Sölve e och Sören Eklund med 0,1 prick före Sture f redholin/Sten/Johansson 0,8 prick före Urban Hägghorn/Anders Linge. Ytterligare minute efter låg de två Brommaekipagen Sten Haglund/Lars Eddwall och Lars Stahre/Lars-Göran Palm, Sista sträckan var en snurr på ett industriområde med över tio bemannade passerkomroller pa tre minuter,
Just den här typen av sträckor brukar vara Sölve och Sörens, Styrka och de verkade gå mot en seger. Nu blev det inte så, för samtidigt som Sölve och Sören mer eller mindre misslyckades på sträckan körde Häggbom, Linge fantastiskt fort och vann sträckan med bred marginal före närmaste ekipage.
Därmed vann de tävlinglingen totalt samtidigt som bröderna
Eklund även fick se sig passerade av Fredholm/Jobbsson.

Debutantklassen vanns överlägset av Krister Strandberg/Krister Lövås rån Säter. De är båda oeienteringslopare men har också åkt en del MHF-tävlingat för några år sedan.år sedan.
De har aldrtg åkt efter rutmdelad körorder hade truls det inga problem med de många kartbytena, De åkte en ren standardbil utan naågon helst extrautrustning men tyckte att det var så skojigt att de har planerat på att börja rusta en ¬bil och åka lite fler tävlingar om nu Nedre Norra åter kommer igång med biorientering.

Efter tvlingen var alla ekipagen från Mälardalen mycke t nöjda Anders Linge sammanfattade väl när han, i samband med prisutdelningen, tackade arrangören och hoppades att Hjos SM-tävling skulle bli lika bra som Säters.

LASSE: EDV.ALL

Långa banan klass A:
1. Urban Häggbom/Anders Linge Västerås MS. 6.1
2. Sture Fredholm/Sten JenarssenSMK Tierp 8,1.
3. Sölve/Sören Eklund Rasbo MK 8,7
4. Sten Haglund/Lasse Edwall Bromma MS 9,2
5 ,Larss Slahre/Lars-Göran Palm Bromma MS 10,6
6. Gösta/Roine Johansson Rasbo Mk 13,6
7. Bo Hällkvist/Ove Lindberg Västerås MS 16,0
8. Tommy Hermunstad/Karin Jansson Vallentuna MK 16,9
9. Per Dahlgren/Kurt Westberg Bromma Ms 21,3
10. Ingvar Eklund/Anders Karlsson Almunge MK 22,8

Långa banan klass B:
1. Bengt Svensk/Anders Källström Haninge MK 25,1
2. Bernt.Olof Ohlin/Carl Gustav Andersson MK Rimo 25,7
3. Ture Norling/Bo Haraldsson SMK Söderhamn33,6
4. Kjell Bergström/Nils Gunnar Hörnestam Bromma MS 35,6
5. Morgan Jansson/Jan Wallin Vallentuna MK 41,1

Klass C:
1. Matti Wigren/Carl Edlund Bromma MS 38,7
2. Olof Andersson/Börje Pettersson Östhammars MK 39,6
3. Lars Noren/Ylva Örnestam Bromma MS 44,9

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0