SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1984-05-26 O-visst


1984-05-26 O-visst arrangör ÖSTERGYLLEN RC.

Anders och jag hade här erh´ållit startnummer 11, Vi kom 3:a i B-klassen med 24 st. på 40,7 prick. Slog bara 4 A-kartläsare. Vann tot. Gjorde Lars Stahre/Lars-Göran Palm Bromma Ms på 18,9 prick. Av haningeåkarna var Lars Thorgren/Åke Frosteman 3:a på 22,1 prick.

Här scannar jag ur tidiningen Idrottsbladet?

“Äntligen fullträff".

Bilorientering – Tioårsjubilerande Mellansvenska O-serien ineddes med en ,deltävikag i Linköping med Östergyllens RS som arranger. Tävlingen hade fått ett mycket kvalificerat startfält med många SM-åkare som ville träna inför SM I Kolsva.

Under de tidigare nio åren i serien har det körts totalt 61 deltävlingar. I dessa tävlingar har segern fördelats mellan 17 olika ekipage. När nu den 62:a deltävlingen kördes var det dags för det 18:e segetekinaget att presentera sig. Det var Lars Stahre/ Lars Göran Palm en fullträff. De har de senaste fyraåren nästan alltid funnits med i toppen men alddg lyckats ta hem en totalseger i en större tävling. Det har alltid varit något av de mer rutinerade ekipa¬gen som tagit sig i mål på bättre resultat. Nu när även Stahre/ Palm fått stor rutin lossnar det äntligen och de vinner tävlingen med god marginal före övriga ekipage.

Kampen om andraaplatsen blev hård och det skiljde endast tiondelar mellan de närmast följande ekipagen. Björn Lövgren/Roger Persson Skene Ms tog andraplatsen med minsta möjliga marginal före Lars Thorgren/Åke Frosteman Haninge MK.
Tävlingen inleddes med tre ganska latta sträckor, som även korta banan körde. De-flesta A-ekipagen klarade av dessa sträckor prickfritt.
På de återstående sju sträckorna blev det betydligt svårare och samtliga
Tävlande tog prick på alta sträc¬kor. De sju svåra sträckorna kördes till största delen på in¬dustriområden och parke¬ringsplatser där svårigheterna till största delen bestod i att kartläsaren hann läsa körordern och att föraren verkligen kunde gasa. Tävlingen blev därigenom mycket snabb och det blev ganska tätt mellan ekipagen trots att det fanns hela 174 kontroller på de fyra milen ori¬enteringssträckor. Även en gan¬ska liten miss kunde betyda flera placeringar sämre i resultat¬listan.

B-klassen vanns av Stefan och Jan Sund Almunge MK. De inledde lite trevande och tog prick på en av de inledande sträckorna men de åkte snabbt upp sig och hamnade till slut inte många minuter efter de bästa
I A-klassen.
Kampen om segern på korta banan stod telt. mellan de två Brommaekipagen Matti Wigren/Cadle Edlind och Inger lygren/Margmets Schöning. Kampen avgjordes på den svåreste sträckan, ett snurr I ett skogsparti, där Matti och Calle tog drygt två minuters ledning.

Lagtävlingen vans av Bromma MS.

LASSE EDWALL

Resultat långa banan KLASS A 23 st.:
1. Lars Stahre/Lars-Göran Palm Bromma MS 18,9 prick
2. Björn Lövgren/Roger Persson Skene MS 22 prick
3. Lars Thorgren/Åke Frosteman, Haninge MK. 22.1,
4. Dan Olsson/ Lasse Edwall Djursholms MK/Bromma MDS 22,3
5. Sölve/Sören Eklund Rasbo Mk 22,9

Klass B-C 19 st.
1. Stefan Sund/Jan Sund. Almunge MK,31.0,
2. Dag Sonesson/Gunnar hlgren Djursholms MK 33.5.
3. Bengt Svensk/Anders Källström Haninge MK 40,2.
4. Arne Wallen/Jan Wallen Wallentuna Mk 424
5. Hens Granath/Christer nälemark SMK Karlskoga 43,6

KORTA BANAN 7 st.
1. Matti Wigren/Calle Edlind Bromma MS 6.2.
2. Inger Nygren/Margareta Schöning Bromma MS 6,8
3. Inge Johansson/Sivert Johansson MK Kinda 13,2
4. Conny Liljeblad/Roger Liljeblad Almunge MK 33,3
5. Per Sjöberg/Mikae Gustavsson SMK Nyköping 53,8


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0