SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1982-09-18 Brommapokalen

1982-09-18 Brommapokalen  arr. Bromma MS.

 

Var gick tävlingen? Jo enligt nedanstående reportage SV stockholm.

Lars Nord och jag ställde I allla fall upp. Varför inte?

Vi bärgade hem en 12:e I klassen och 13:e totalt på 41,8 prickar med GTI:n. Bästa Haningeekipage blev Lars thorgren/Åke Frosteman på en 6:e plats tot. med 27,3 prick.  Vann gjorde Sölve/Sören Eklund på 8,7 prick.

 

Årets Brommapokal

 

blev en stor framgång för bröderna Eklund, Rasbo MK, som totalsegrade på minimala 8,7 prick. Det var 11,8 prick före tävlingens andraplatstagare Gunnar Blackne/Sören Eriksson Almunge MK.

Med denna seger tog Sören o Sölve Eklund hem de fina vandringspri­sen för evigt och många sköna poäng i Mellansven­ske 0-serien där tävlingen ingick. Den gällde också som DM för Stockholm och där segra-de Lars Thorgren/Åke Frostenan Ha­ninge MK före Tommy Hermundstad/ Karin Jans­son, Vallentuna MK. Korta banans segrare 'kern att heta Mats Eriksson/Sven Olofsson, Södertälje RRC.

 

Brommapokalen som i år blev en lördagstävling och det av högsta kvalite, hade samlat 50 ekipage på långa banan och 21 på korta, kördes för omväxlings skull sydväst om Stockholm med tävlingen  förlagt till Tystberga. Här i trakterna brukar SMK Nyköping genomföra sina tävlingar,

Men tävlingsledaren Lassr e Edwall och hans stigfinnare hade lagt en mycket varierande och utslagsgivande bana. Där tävlingen drog fram i kända delar hade nya skis­ser ritats och hjälpte inte detta så hade man byggt nya vägar,  allt för att ingen skulle känna sig hemma på den 11 mil långa banan med 10 mil fördelat på 11 0-sträckor, som var i olika kartskalor från 1:1 000 till 50:000 del.

 

MAGPROBLEM

Bäst började Urban Häggbom/Anders Linge Västerås MS sorti efter 4 sträckor till TK 56 ledde på 1,4 prick före bröderna Eklund 2,9 och Bengt-Erik Engvall/Roland Pettersson SNIK Nyköping 3,7 prick. Här efter-ville inte Linges mage hålla sig i styr och en fel­skriven tavla förstörde denna kväll. Sölve och Sören fortsatte som en klocka, och Gunnar Blackne/Sören Eriksson kom igen efter en dålig inledning.

Bland övriga deltagare var det inga större svängningar. Sölve o Sörens totalseger med 8,7 prick var endast 2,8 prick över snittet på  sträcksegrartiderna. Ett myc­ket fint resultat i tävlingen på korta banan avgjorde skrivfel eller bommade kontroller. Segrarna Mats Eriks­son/Sven Olofsson Södertälje RRC åkte rätt men tog lite tid i stället och segrade på 31,6 prick.

 

Tavelmiss

Hade inte Efwa Andersson/Elisabeth Söderqvist Vallentunaa och Yvonne Eriksson/Lars-Erik Eriksson Säters MK med sina slutprick35,2 respektive 35,5 inte tavelmissat så är det rätt givet vart denna seger gått. Det är inte alltid “brått” lönar sig.

Slutet gott allt gott,så också med 1982 års “Brommapokal” som kan läggas till handlingarna som en perfeckt rätt igenom. Letar man fel så var det väl ett förbiseende att man på tavelkoden hade både U och V, men det är ingen ursäkt för de tävlande när de slarvar. Så I detta fall anses Bromma MS helt fria, och kan bara stolta för sitt arragemang även om det svider lite när man nu måste skaffa ett nytt vandringspris.

 

REULTAT. LANGA BANAN:

1 Söle Eklund/Sören Eklund, Rasbo MK, Saab 8,7.

2. Gunnar Blackne/Sören Ericksson, Almunge MK, Saab 20,5.

3 Bengt Erik Engvall/Roland Pettersson, SMK NYkeping. SO: ab, 21,3

4. Gösta Johans•on/Roine Johans­son, Rasbo MK, Toyota, 22, 3

5„StureFredholmm/Sten Johanson Rasbo MK, VW 1303 23,3 23,3.

6 Lars Thorgren/ Åke Frosteman, Haninge MK, VW Golf GTI 27.3.

 

KORTA BANAN:

1. Mats Erlksectri/Sven Olofson, Södertälje RRC, Saab 31,6.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0