SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1983-06-03Kungsörs MK.

1983-06-03Kungsörs MK.

 

 

Dags igen för Anders att lotsa mig runt i skogarna. Denna gång väster om Kungsör. Nybörjar-O Men all träning behövs. Det blev en första plats i C-klass på 10,2 prick.Vann gjorde Erik Stenman/Mats Carlbom Kolsva MS A-klassare på 4,4 prick.

 

Ett referat ur Idrottsbladet:

 

Nybörjar-O blev SM-genrep!

 

Fredagens fjärde deltävling i Södermanlands/Västmanlands nybörjarserie i Bil-O visade sig bli ”genrep” inför kommande lördags SM-tävling.  Av 29 startande var 13 stycken A-eller B-kartläsare och den bana som SMK Kungsör bjöd på var väl värd den genrepskaraktär som här antyts.

Längden var tre mil och karaktären var mest OK och ett avgörande specialprov liksom kartskalor liknande det som har gällt för övriga deltävlingar. Skillnaden denna gång var att OK-sträckornagick på svårare vägar och och att tavlorna var lite mer utstuderat uttsatta vilket kan utläsas av det faktun att endasttvå ekipage körde pricklöst på första sträckan. På sträcka 2 var det endast två A ocjh B-ekipage som tog prick, Medan C-ekipage tog prick med ett undantag.

Sista och avgörande sträckan gick på ett gammalt välkänt område, Med ett ”myller” av vägar. Mellan toppekipagen skilde det så mycket som 15 sekunder men den stora skillnaden märktes tydligt då C-ekippagen körde. Dels var det många som missade en spets (svängde för tidigt) med åtföljande tillbakakörning, dels var osäckerheten mycket större.

Sista biten in mot mål-TK var ännu mer besvärlig. Här körde t.ex. Sthare/palm körde runt i cirklarbara för att man inte upptäckt att tavla 63 var samma tavla som ett tidigare nummer. En  liten ”bula” som skulle köras i.baklängesvarvalldeles före en bemannad kontroll visade vilka som var rutinerade.

Snabbast väg var att stanna alldeles före den bemannade passe´ren, veida på huvudet och läsa av skylten (obemannad), skriva upp bokstaven och köra in i den bemannade kontrollen.Denna manöver innebar t.ex. att Stenman/Carlbom passerade Svensk/Källström.

Övrigt att nootera var att många av Brommaekipagen var på väg till NM-tävlingen i Norge och tog denna tävling som en nyttig träning.

Adaamsky/Johansson hade problem med bilen som bör åtgärdas innan SM.Svensk/Källström tog hem ”nybörjar”-avdelningen överlägset och Golfen var åter i körbart skick efter den olycliga incidenten i Norrköping.

13-årige Roger Lindholm hänger med, tredje plats denna gång.Tillsist grattis till SMK Kungsör för en fin tävling, till Nils-Beril Gustavsson och Anders Ellner för totalsegern. Sista deltävlingen i serien går i Västterås den 26 augusti.

 

Ainis Noritis

 

Klass A-kartläsare 7 st.

1.   Erik stenman/Mats Carlbom Kolsva MS 4,4 prick.

2.   Bo Häällkvist /Ove Lindberg SMK Västerås 5,1 prick.

3.   Lars Stahre/Lars Göran Palm/ Bromma MS 5,6 prick

 

Klass B-kartläsare:9 st.

1.   Nils Bertil Gustavsson /Anders Ellner SMK Kungsör 3,0

2.   Yvonne Eriksson/Lars Erik Eriksson Säters MK 9,9.

3.   Åke Larsson/Bengt Erik Engvall SMK Nyköping 10,5.

 

Klass C-kartläsare 9 st.

1.   Bengt Svensk/Anders Källström Haninge MK 10,2

2.    Kurt Eriksson/Nils Göran Ljung Kolsva MS 17,0.

3.   Ola Johansson/ SMK Västerås 23,0

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0