SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1983-?-?1983-?-? femte och sista deltävlingen i nybörjarserien arrangerades av Västerås Ms. Tävlingen startade vid Mellasundet mellan Västerås och Eskilstuna.
Anders och jag vann serien men i denna tävling kom vi utanför andraplatsen.

Så här skriver Idrottsbladet men jag funderar över rubruiken? Kom jag direkt från jobbet? Eller var det så att vi redan klarat av segern innan denna tävling.

NO-seriesegrare i kostym.

I fredags kördes Bil -0 femte och sista deltävlingen i Söder-manlands/Västmanlands ny¬börjarserie i bil-O. Seriesegrare i C-klassen blev-Bengt Svensk/ Anders Källström, Haninge MK, som avslutade med en andra plats i tävlingen.
Debutantklassen togs hem av Lars Nofin/Ylva önnestam, Bromma MS trots att man inel kunde delta i denna sista deltäv¬ling. Bilen hade blivit påkörd bakifrån och därvid även fått fronten skadad. Toppresultat i de tidigare deltävlingarna bor¬gade dock för den ohotade för: staplatsen.
Det var Västerås MS som arra¬ngerade denna sista serietäv¬ling. Starten var förlagd till klubbstugan i Mellansundet och det var 25 ekipAte som ställde upp. Hälften av deltagarna var överkvalificerade A- och B-eki page vilket tyder på att det rå¬der en viss brist på träningstill¬fällen så här års. Träning behövs för att komma igång till NM i Finland resp. Brommas Brommapokal senare i septem¬ber:
De ekipage som tävlingen var avsedd för fick först prova på en rätt så lättsam orientering med omväxlande 50009-del och 10000-del på sträcka 1. Sträckan avslutades på en gård i ska¬la 5400 med lite vågar an välja på. De allra flesta klarade db¬na sträcka utan besvär. Sträcka
2 var lite av transport med in¬lagda Ok. Det end som skapa¬de huvudbry var sista tavlan som var en PK och som var pla cerad på den sista angivelsen före TK. Ett känt knep fört förvilla.
På tredje sträckan började det stressa till sig. Många OK ock dessutom lite vägval ech skis¬ser. Sista sträckan blev helt avörande. Det var en sträckan som till större delen gick på kartskala 1:10000 och där det defs dammade rejält och dessu¬tom var guppigt.
Här var det många som mmissade vid den iklippta 2000-delen.
Bäst klara svårigheten I C-klassen var Rasbo-paret Percy Lindgren/Bertil Sandberg med 5,1 prick före brödraparet Toivo och Harry Aaltonen, Västerås MS på 6,4 prick.
På' tredje plats stagna med 3 prick kom Kurt Westberg/Jeanette Kratka från Bromma. Debu tantsegrarna Dag Sonesson/An¬deo Linden, Djursholm behöv¬de 13,1 pridc på- sig -runt banan och 10 prick till tog det Karl-Erik Rönn/Jari Mik konen, MSK Hammaren. Trea kom långväga gästerna Björn Aaro/ Inger Dackemyr från Östergyl¬len RC.
Seriesegraren i C-klassen gick som nämnts till Haninge-paret Bengt Svensk/Anders Kall¬ström med 53 poäng före Toivo och Harry Aaltonen Västerås MS med 42.
Debutantklassen vanns av Lars Norin/Ylva Nnestain, Brom¬ma MS med 53 poäng. På and¬raplats kom far och Son Jan Lindholm/Roger Lindholm (13 år) SMK Västerås 49 poäng. Aarto Rajakangas var trea bland förarna med 37 poäng medan kartläsare Hans Lid¬holm, SMK Ktingsör, delade andraplatsen med Roger på 49 poäng.
Exempelvis hade Kolsva en hel del duktiga ekipage på sina egna träningstävlingar men när det sedan drog ihdp sig till "riktig" serietävling så sakna¬des majoriteten av dom. Det är tydligt att det krävs myeket mer energi för att Södermanland/ Västmanland skall kunna återta den bil-0 tron som man hade för ett antal år sedan.

AINIS NOR ITIS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0