SVENSKENS Bil-O Minnen 1985-07-09 SM i Bil-O


1985-07-09 SM i Bil-O GöteneMK

Anders och jag är naturligtvis med och samlar på oss 58,3 prick vilket placerar oss på en 28 plats av 48 startande i A-klassen.
Vann gjorde Sölve/Sören Eklund Rasbo MK på 19,3 prick och bästa haningebil på 14:e, Lars Thorgren/Åke Frosteman med 43,3 prick

Så ett Pressklipp:ur Idrottsbladet


Ingen spänning
I Bil-O –SM

SM-finalen i Bil-0 väntades bli en thriller och tuff uppgörelse på vägarna kring Götene med drygt 90-tal star¬tande. Nu blev det inte så eftersom det visade sig att fjolårsmästarna Sölve och Sören Ek¬lund, Rasbo, var allde¬les för överlägsna.
De mer eller mindre utklassade si¬na konkurrenter och i mal \ ar de hela tio minuter före tvåan Sten Haglund/Lasse Edvall, Bromma MS. Tredjeplatsen tog nagot öer¬raskande Tommy Hermud¬stad/Karin Jansson, Vallentuna, hand om.
Det hlev mot slutet rena defilerin¬gen för Rasho-broderna da de vid uppehållet, efter åtta etapper, ha¬de en ledning på dryga fem minu¬ter. Och när dc sedan kom till mål \ ar deras slut tid bättre än vad övri¬ga konkurrenter hade i uppehål¬!et . Detta säger allt om deras över¬lägsenhet i denna SM-final.

FÖR ROSTIGA
Man trodde att brommaparet som Urban Hägghom/Anders Linge, Västerås, skulle kunna ge dem en match.
Vi var alldeles för rostiga på första etappen säger Lasse Edwall.

Och hade svårt att få flytet. Har tidigare bara åkt en tävling I år.
Därmed är jag också förvånad att vi kunde ta hem SM-silvret.
För Häggbom/Linge tog dröm¬men om ett nytt SM-guld slut pa tredje etappen.
Det blev kortslutning i batteriet, SägerUrban lite nedslaget. Vi tapade dryga 30 minuter på Eklund och därmed var det hela kört.
Annars hade vi kunnat matcha dem och tagit hand om silverplaketten.

FÖRVÅNADE SEGRARE

Sölve och Sören var själva lite förvånade att segermarginalen blev så stor. Vi åker inte så där våldsamt fort. Men däremot försöker vi !lalla ett jämnt tempo och rätt vag hela li¬den. Det flöt mycket fint i dag och vi hade inga större missöden.
Jo, kanske lite på första etappen. Snurrade till det och tappade en halvminut på de bästa, menar Sö¬ren. Men det gjorde att vi tände till och sedan gick det nästan perfekt. De låg i topp nästan på varje etapp och segern var ett faktum och man kunde kvittera ut den tredje SM-titel. Det första 0-åkarparet i Sse¬rige som gör detta.

KARIN GLADAST
Gladast av de tre medaljörerna sar no Karin Jansson, Vallentuna, som lotsade Tommy Hermuudstad till en tredjeplats.
Visst går man och drömmer om en SM-medalj. menade Karin efter tävlingarna. Men inte trodde jag att den skulle komma här i Götene i detta tuffa sartfält. Så nu är man jät tenljd.
Karin giorde en jämn tävling rakt ig.enorn och bevisade nu att hon nu är Sveriges bästa tjej i kardä¬sarstolen.

SM-finalen i Götens \IK:s regi var en mycket bra tävling både
ar rangörsmassigt som utslagsgivan¬de. Bra kartor (n hade klippts en del för att ta bort lokalkannedo¬men. Vissa rundåkningar var kan¬ske i lättaste laget och helt i onödan.

RENT HUS
Även det svenska Junioi-teamet trivdes på de våta, hala och leriga stigarna. i B-klassen gjorde de nästan rent hus.Tog såväl andra till femte plats. Det rar endast segern som nian inte fick utan det tog ru-tinerade MHf åkande Christina och Folke Ringberg. Nybio. Nu hand
Om.
Det var väldigt roligt och omväx¬lande här, menar de unga kartlä¬sarna. Tydliga kartor och lagom svår klartläsning.
Nästa stora uppgift för Junior Te¬am S‘veden i Bil-0 blir NM finalen som arrangeras av Brom¬ma MS. Ett team som ser ut att :ri¬vas och vill !ära sig den svåra O-¬åkarkonsten.

MORGAN BJÖRK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0