SVENSKEENS Bil-O minnen 1960-89 1972-06-08 Falköpings Ml.

 

1972-06-08 Falköpings Ml.

 

Jag och Leo ut i skogarna igen, den här gången också söderut.Som som synes av referatet i klubbtidning så lyckades vi bra.

 

Vår 7:e deltägling KM i O skulle åkas i västsverige och Falköpings Ml( var utsedd till arrangör. Datum var spikat, till den 8 junigen fre­dagkväll,vilket kanske avskräckte en del,det visade sig att endast 6 ekipage tog sig till start. Det höll på att bli bara fyra jag hade nämligen sällskap ner med "ute i sista sekunden"Boklund och Micke,så det var lite halvbrådis på slutet,men det grejade sig,jad hann med påtåren innan det var dags för start.

Grundkartan var en 50 000-del och första sträckan enkel. Andra och tredje vållade heller inga större bekymmer utom att-döt var brådis.

Med 4 prick i kanten beredde vi oss för 4:e sträckan,kartan byt­tes ut mot en 25 000-del och så bar det iväg på en stig som visade sig vara engammal järnväg,syllarna låg kvarldom hade bara tagit bort räl-- Sen,s4 några 45/tim. åkte väl ingen på dom 1200 meterna innan väglaget blev något så när läsvänligt, Sen tog det resten av den sträckan innan hjärnan lagt sig tillrätta igen, så 9 prick hann det ramla på oss.

Ja så var det dags för kartbyte igen,10 000-del den här gången och två sträckor hann vi åka innan dom kastade in en ny i samma akala.' Vi åkte ytterligare en sträcka med godtagbart_resultat men sen hamnade vi plötsligt på en bilkyrkbgård och vi yrade omkring bland skrotbilarna ett bra tag innan vi hittade därifrån och kunde fortsätta.

Det var mycket varvåkning och vi hade tagit ut svängen lite för m eket på en gårdsplan och åkt igentm en passer två gånger från fel håll utan att upptäcka den ,men när det var dags för just-den passeren åkte vi inte genom den alls utan hamnade i en tidigare kon.teoll och vgr tvuOgna att åka ett extravarv och samlaPrick. 17 stycken fick vi ihop på den sträckan och jag var vål, ganska övertygad om att poängen ;lugit sin kos.

 

Sista sträckan åktes på 25 000-del och blev ännu virrigare med ytterligare 24 pricks påbackning och när vi sen höll på att åka vilse på transporten till mål också var jag ytterst nära ett sammanbrott.

Med en knappt märkbar överträdelse av hastighetsbestämmelserna klarade vi till slut den tiden och kunde ägna oss åt lugnåre syssel­sättningar, äta mackor och dricka kaffe och ljuga för polarna och sånt.

Resultaträkningen fungerade inte så där överdrivet bra, så det tog ett tag innan siffrorna kom upp.

Först fick Hellman/Örtenstrand upp sina 60 prick.Sen dröjde det ett bra tag och så kom Lasse Tiderman/Christer Holmqvist upp med sina 60. Det är hårt om KM-poängen.

Efter ytterligare väntan fick Kjell Nilsson/Ludde upp sinas. ,prick, 49 blev det.

Så var det barh Bengt och jag kvar, P-L/Håkan.bröt på ett tidigt stadium då bitar ur nya bilen började ramla loss och Micke/Boklund, som låg väl framme för en topplacering men hoppade lite'för högt och slog sönder våxellådskaveln på näst sista sträckan också fick kasta in hand­dUken. '

Sent omsider kom så våra sieror upp och hör och håpna,59 prick och en delad andraplats i C-klassen.

 

MacLeo

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0