SVENSKENS Bil-O minnen 1960-89. 1988-12-10 Final i MSO

1988-12-10 Final i MSO arr. Almunge MK/Rasbo MK

Anders och jag en 10:e plats (normalt) med 45,8 prick. Bästa Haninge blev P-L Andersson/Håkan Wihtlock på tredje med 33,9 prick. Vinnarna Tommy Hermunstad/Karin Jansson Vallentuna MK med 24,4 prick.
Bra tävling tätt mellan prickarna.

Hur gick det då i mellansbenska O-serien:
Haninge kom på andra plats.
Indivituelltt vann Roime Johansson
Haningebäst var Carl Grevesmuhl 5:a

Då vi bara kört 4 av 10 MSO-tävlingarna? Så kom vi inte med i slutresultatet, men i någon av defyra stöttade vi väl Haninhge.

Håkan skriver:
Bilorientering
Nu är 1988 års KM-tävlande slut. Det var 0-visst in i det sista. Lars och "Greven" var klara vinnare redan efter den näst sista deltävlingen i Skepptuna. Däremot var det 0-säkert om andra och tredje platserna.
Kenneth och Per låg närmare till än PL och Håkan, men det skulle avgöras vid den sista tävlingen som Al¬munge / Rasbo arrangerade.
Det var en hel dagtävling i Uppland. Redan på den första transporten var vi av i en vinkelkurva. Den gamla Opeln börjar kanske bli trött i framvagnen, det 0-styrde. Med hjälp av några medtävlare lyfte vi dock snabbt upp bilen igen.
På första sträckan var det dags igen. Vi besökte en slänt eller kanske mer att vi fick hjälp av den. Det tog ingen tid i alla fall. Sträcktiden kunde dock ha varit lite bättre. Det var två sträckor på samma område och se-dan en transport. På den lyckades vi vara borta från vägen igen, en kortare stund, dock utan skador.
Då tävlingen sedan kördes på skogsvägar var inte hal¬kan så svår men så fort vi kom ut på en väg var det isbana igen. Vi klarade oss från vidare besök i naturen.
Vid målgången fanns resultatet redan uppsatt och där kunde vi se att vi till vår förvåning låg tvåa i A-klas¬sen, trea totalt, men framförallt först av Haningeeki¬pagen. Det skulle betyda att vi hade tagit andraplatsen i KM.
Nu var det emellertid inte så. Kenneth och Per tyckte att vi skulle lugna oss lite i glädjeyran. De hade nämli¬gen blivit påförda en tavelmiss som Per trodde var fel. Och mycket riktigt, det var fel. Därmed gick de om oss och tog 15 poäng och tog då andraplatsen och gav oss tredjeplatsen.
Grattis till "Greven" som är ny i klubben och tar hem KM. Han är dock ingen nybörjare i orienteringssam¬manhang. Han har hållit på i ett antal år, hur många vet inte jag, men det bör vara närmare de tjugo, och oftast legat i topp på tävlingarna. Det måste också vara roligt för Lars att vinna KM. Det har ju varit nära många gånger.
Väl mött 1989 Håkan W

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0