SVENSKENS bIL-o MINNEN 1960-89 1988-05-28 o-VIST

1988-05-28, O-Visst arr. Östergyllen RC.

21 plats med 81 prick? Vad sysslade vi med,Anders och jag? När vinnarna Hans CH Eriksson/Roine Johansson Rasbo MK vann på 21,9 prick.

Ur klubbtidningen ”Hasplåten av Håkan

Sommarens 0-äventyr
Rapporterade av Håkan Whitlock

På Östergyllens tävling började vi bra, i alla fall för att vara första tävlingen för året. Vi var bland de sju bästa på första sträckan. Men vad vi inte visste då var att på kon¬troll nr 3 skulle det inte stå 3 som vi skrivit utan en bok¬stav, så vi hade alltså 10
prickar mer än alla andra redan här.

BERTILS BIL-O 'TIPS
Skriv bokstäver !
Om jag bara räknar med tiden låg vi tvåa ända fram till näst sista sträckan där bröderna Backlund gick om. Sedan fick vi även Christer och Per före i resultatlistan. Vi var dock bäst i den bakhjulsdrivna klassen. Jag ska prata Kinnestrand om att upp
KM i flera klasser, enrör fyr , hjulsdrivna, en för framhjuls¬drivna och en för bakhjuls-drivna.

SÅ här skrev Idrottsbladet:

Eriksson/Johansson vann "0-visst"

Det blev ovisst ganska länge vart segern skulle gå är Östergyllen RC inledde årets upplaga av MSO-se¬en i Bil-0 med just tävling-n "0-visst". När samtliga
10 sträckor, med en längd å nästan 6 mil, körts stod et klart att Hans Christer riksson och Roine Jo¬ansson via en mycket jämn körning tagit totalseg¬ern. Men det satt hårt åt.

Juniorlandsiagsekipaget Åke och Mikael Andersson
Hagerfors RC skuggade hela tävlingen igenom och var ara 1,4 prick efter.

Årets upplaga av 0-visst kördes yrdagen den 28 maj med Ling¬lem som centrum för en 9 milabana med hela 10 0-sträckor. örsommartorkan gjorde att det ritvis blev en dammig tillställning. Dock ska arrangörerna ha in eloge för att man saltat och 'attnat en hel del banavsnitt. Tävlingen inleddes direkt från ;tad med en 0-sträcka som via li¬e små kartklipp hade sina största ;vårigheter på kartskisser över
bilskrotområde. Snabbast in¬edde Häggbom/Linge som tog 2,1 prick medan övriga i toppen behövde några tiondelar mer. Ty-'ärr var Häggbom/Linge redan porta ur tätstriden, genom att komma försent till start hade man redan före start fått 30-talet tran¬sportprickar.
Första sträckan gav också en indikation på att Sölve och Sören Eklund inte var i topslag trots vinsten i Mölndals tävling kvällen innan. Hela 5,7 min över idealti¬den använde man. Sträcka 2 in¬leddes lite olyckligt med en PK som hade blivit felutsatt. Nu fann flertalet ekipage skylten efter att ha zig-zagat över ett gärde ett an¬tal minuter. Efter protest ströks skylten och tiden kompensera¬des så att toppekipagen gick prickfria_ Tredje sträckan bestod av ett antal OK plus ett par vägret¬ningar. Eriksson/Johansson åkte för fullt och vann sträckan på 0,1 prick före H äggbom/Li nge på 0,7. Vid fjärde sträckans start uppma¬nades man att fälla in backspeg¬larna. Det behvödes, inne i en skogsdunge var det smalt, så smalt att en och annan föredrog att använda träden som stöd i svängarna. Denna typ av vägar passar Hans Ch Eriksson perfekt och man klippte till med ytterliga¬re en sträckseger.

BRA ORIENTERING
Följande sträckor innehöll bra och varierad orientering som samtliga gav prickar. Ser man till antalet prickar var sista sträckan den svåraste, en 7,2 km lång sträcka med 23 kontroller som skulle klaras av på 10 min. Kartor¬na var till största delen 2000-delar över ett antal mindre indu¬strier inne i Linghem. Sträckse¬gern gick till Åke och Mikael An¬dersson som tog 6,4 prick, bara 0,1 mindre än Hans Ch och Roine Johansson.
Bakom de två ekipagen i täten blev differenserna större. Eklund-bröderna tog tredje plat¬sen hela 8,5 prick efter tvåan. Notabelt är att utan transportprickar hade HäggbomlLinge tagit 5:e platsen. I B-klassen blev det dub¬belt junior-landslaget i täten. Per och Ulf Andersson från Älmhults MK åkte till sig segern på 45,44 prick ett resutlat som räckte till en total sjätte plats. Tvåa i B-klassen blev Jan och Roger Lindholm, på 50.4 prick.
Lagsegern gick överlägset till Rasbo MK.

FOLKE RINGBERG

RESULTAT
Långa banan Klass A (24 st):
1. Hans CH ErikssonlRoine Johansson, Rasbo MK, 21,9,
2. Åke Andersson/Mikael Andersson, Degerfors RC, 23,3,
3. &Sive Eklund/Sören Eklund, Rasbo MK, 31,5,
4. Tommy Her¬mundstad/Karin Jansson, Vallentuna MK, 36.0,
5. Sture Fredholm/Sten Johansson, Rasbo MK, 45,2,
6. Bernt Olof ÖhliniCarl G Andersson, MK Rimo, 49,4,
7. Lenanrt Fri¬berglPer Grandin, Alm unge MK, 51.9,
8. Leif Karlsson/Ove Lindberg, SMK Västerås, 52,9,
9. Lars Carlen/Anders Palm, Bromma MS, 53,7,
10. Jörgen Ilesen/Ole R Fredrik-sen, Viking AS (DK), 54,1.

Långa banan Klass B (18 st):
1. Per Anders¬son/Ulf Andersson, Älmhults MK, 45,4.
2. Jan Lindholm/Roger Lindholm. SMK Väste¬rås, 50.4,
3. Lars Bergman/Arne Hägg, Kols-va MS, 54,8,
4. Per Olof Gustavsson/Sven Erik Fredriksson, Tranås MS, 59,9.
5. Chris¬tian Ringberg/Folke Ringberg. Nybro AC. 65,0.
6. Håkan Backlund/Per Backlund, Ha¬ninge MK, 65,1.
7. Börje Fredriksson/Anna Maria Fredriksson, Tranås MS. 69.5.
8. Christer Holmqvist/Per Andersson, Ha-finge MK, 71,9,
9. Tommy Nyman/Mikael Brobäck, Vallentuna MK. 76.1.

Långa banan Klass C (5 st):
1. Kenneth Hansson/Anders Palmer. Ydre MK. 88,2.

Korta banan (9 st):
1. Leif LarssonIK-G Karlsson, Skepptuna MK, 279.
2. Bo Glim¬merud/R Glimmerud, do, 30,6,
3. Anette Karlsson/B Andersson, MK Rimo. 35,4,
4. Thord Söderberg/Åker Sjöholm, SAMS 49,2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0