SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1986-01-11 ”Reservenrundan”

1986-01-11 ”Reservenrundan”, arr. Almunge MK/Rasbo MK

-vi börjar i år med Reservenrundan Anders och Jag, Vi kommer 7:a i A-klassen på på 43,1 prickLars Thorgren/Åke Frosteman blir bäst av Haningegänget tvåa på 28,6 prick, och vinner gör Tommy Hermundstad/Karin Jansson Vallentuna på 24,8 prick.

Så ett tidningsreferat:

Tredje gången gillt

RALLY -I år börjar säsongen ti¬digt för bilorienterarna. Redan lördagen den 1 januari var start för öppna "Mellansvenske 0- serien". Det varApannklubbar¬na Almunge MK/Rasbo MK som stod för arrangemanget med atart och mål i Jumkil, nå¬gon mil väster om Uppsala.
För tredje gången på ett par må¬nader gick segern till Vallentuna-paret Tommy HermundstadtKa¬rin Jansson. Bästa motståndet gav Haninges Lars Thorgren/Åke Frosternan, som ända fram till sista sträckan var tätt i hälarna på den lilla fyrhjutsdrivna Subarun. Banlängden var tio mil varav ba¬ra två mil transport. Sju 0 sträckor ingick och redan på den första tvingades; ett par toppekipage bryta. Det var Urban Häggbom/Aders Linge som.knäckte en bärarm på sin gamla Saab V4. och Per-Lennart Andersson/Hå¬kan Whitlock, vars Golf blev vä¬xellös.
Ledningen togs av Thorg¬ren/Frosteman före Karlskoga¬paret Wolfgang AdamskY/Arne Johansson och Hermunds¬tad/Jansson. Alla tre var inom en minut.
Karin Jansson inledde sedan en serie sträcksegrar och redan ef¬ter andra sträckan var paret uppe på andra plats , men Frosteman kämpade emot bra och, släppte inte tätpositionen förrän till TK134, då de åkt fem sträckor. Femte och sjätte sträckan gick för övrigt över åkermark, där det var knöligt värre, Sedan tövädret 'un¬der julhelgen förstört den utslä¬tande isen. Ytterligare ett par bi lar gick sönder här.
På sjätte sträckan var Adam¬sky/Johansson bäst, 'r ende tåg fortfarande tre minuter efter-Fros¬teman, så med bara en kort kvar var inte dera schanser till förbätt¬ring speciellt stora. Thorg¬ren/Frosternan hade47 prick att plocka, men felkörning gjorde att de istället tappade tre minuter -mer Ande Usla, östergyilen¬bröderna Jörgen. och Bo Karls¬son tog för övrigt hem avslutnin gen och säkrade därigenom fjär¬deplatsen.
Herrnundstad/Jansson hade för¬delen av att åka bakom de övriga-nämnda och hade alltså läget he¬la tiden klart för sig.
Vad beträffar Reservdelstjänsts vandringspris, så var det redan före klart säkrat av Hägg¬bom/Linge, vilka dock aldrig vun¬nit tävlingen. Sten Haglund/Las¬se Edvall låg bäst till för att kom¬ma tvåa, men då Lasse blev sjukskriven för ett igensvullet
öga, blev det ingen start denna gång.
Det blev nu Hermunds¬tad/Jansson, som kom närmast Hägcjbom/Linge.
Bromma-paret Yngve Berg¬lund/Lars Stenberg var heltouts¬tantfing på korta NIOS-banan. De ledde från start till målefter att ha vunnit alle fyra 0-sträckorna. Ritno-teamet Semi-Olof
Öfi¬lin/Daniel Andersson vann ert hård fight om andra plats. Kolsva-bröderna Lennart Och Per-Åke Olsson var bara 0,1 prick sämre men föll till fjärde plats, sedan de fått transportprickar. Flertalet mindre rutinerade ekipage åkte in för tidigt titt första TK:n, dit det var 20 minuterstransporttid, me¬dan man lätt klarade det på halva tiden. Tiominuter för tidigt år godkänt, men alla kollade väl inte detta, utan körde in ännu ti¬dig«.
I lagtävlingen var det stenhårt , mellan Bromma-och Vallentuna. Endast 1,4 prick skilde titr Bromma-gängets fördel.

A-kartläsare (23 st):
1. Tommy Hermunstad/Kann Jansson, Vallentuna ANC, 24,8
2, Lars Thorgren/Åke Frosteman,Haninge MK, 28,6,
3 Wolfgang Adamsky/Arne Jo¬hansson, SMK Karlskoga, 30,1,-
4. Jörgen och Bo Karlsson, Östergyllens RC, 33,2,
6 Lars Stahre/Lars-Göran Palm, Bromma MS, 35,8,
6. Boo Hälgvist/Ove Lindberg, SMK Västerås, 38,5,
7. Bengt Svensk/Anders Källström, Haninge MK, 43,1,
8. Anders Falk/Kurt Westberg, Bromma MS. 43,4,
9.Britt-Marie och Ingemar Ekman, Söder¬törns BOK, 47,9,
10.Håkan Lundell/Arne Gabrielsson, MK Rim°, 48,4.
11. Bengt-Erik Engvall/Roland. Pettersson, SMK Nykö-' ping, 48,8

B-kartläsare(27 /dy
1. Jan och Roger-Lim:b holm, SMKVästerås, 45,4,
2. Tommy Nyman Micael Brobeck, Vallentuna MK, 63,3,
3. Per-Axel Gustafsson/håna/Göran Ljung. Kotsva MS, 61,1,
4. Peter Malmström/Karl¬Bertil Svensson, Rasbo Mk 64,0
5. Inge¬mar och Michael Holmgren, Agnunge 66,0,
6. Stefan Pers.son/Rod Lindström, Va rentuna MK, 66,8,
7. Esko och Markku Raja mäld, Västerås MS, 685
8. Evert. Wes. ström/Leif tarktson, Skepptuna k4K, 70,1,
9-Lars Nona/Ylva Önnestam Bromma MS, 70,7,
10, Kjell och Jan-Dve Karlsson, Kolava MS, 71.8,
11. Hans Gra¬nathiChrister Nittemark, 'SMK Karlskoga,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0