SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1987-06-05 ”Nobelnatta

1987-06-05 ”Nobelnatta” arr. Karlskoga MS

Här glider Anders och jag in på en sjunde plats med 11,0 prick. Övriga Haningeåkare lyste med sin frånvaro. Vann gjorde Hans CH Eriksson/Runne Johansson Rasbo MK på 5,7 prick.

Pressklipp:

Stockholmsdominans i första bil-O-mötet
i
BIL-0 - "Nobelnatta" i SM årets första stora möte ti mellansvenska 0-serien och den Västsvenska. Inte helt oväntat kom ekipagen från Uppland och Stockholmsområdet att dominera. Västsvenska förarna har i år endast åkt som mest, två täviingar mot att de andra har tävlat nästan hela våren.

Snabbast i "huvudet" var Roi¬ne Johansson, Rasbo, som lot¬sade Hans Ch Eriksson till en betryggande seger. För det får man nog säga när paret var he¬la 2 minuter före tvåan Lars Stahre/Lars-Göran Palm, Bromma MS, i mål. Först på en sjunde plats kom bästa ekipa¬get från Västra distriktet far och son Åke och Mikael Anders¬son, som är B-förare och vann därmed också sin klass med fem minuter.
"Nobelnatta" kördes delvis på samma områden som fjolårets SM-tävling och inleddes med samma första etapp. Snabbast var laxåparet Åke och Mikael Andersson tillsammans med Urban Häggbom/Anders Linge Västerås, som där med tog hand om täten på 0,1 prickar. Ytterligare 0,3 prickar efter fanns det fem förare med sam-rna tid.
Den andra 0-tappen var lång med mån9a PK och OK-skär¬mar, där nagra OK var svåra att hitta. Sju ekipage gick prickfria igen och det gjorde att ställ¬ningen i täten ändrade sig, då inte paret Andersson och Häggbom/Linge tillhörde dessa_
Utan det blev en helt ny tättrio på samma prickar 0,4. Rasbo-paret Eriksson/Johansson, Lennart Abrahamsson/Sören Eriksson, Almunge och Sture Fredholm/Sten Johansson,
Tierp. Av dessa tre så tog Rasbo-paret Eriksson/Johansson en¬samt över täten efter att man avverkat tredje 0-etappen, ett nedlagt sågverk, som även det ingick i SM:et, men då ströks p.g.a felplacerad kontroll. Nu var allt i sin ordning och det blev lite omkastningar inbördes mellan de fem-sex toppekipa¬gen.

STÄRKTE LEDNINGEN
Efter detta var det dags för Gelleråsens stora grusupplag och vägarna kring Motorbanan. In¬te helt oväntat tog Hans Eriks¬son/Roine Johansson en ny topptid, 2:a på sträckan och stärkte sin ställning i toppen. Snabbast var Häggbom/Linge som åter vandrade uppåt i resultatlistan och låg nu på delad tredjeplats.
Nästa etapp var en lätt OK-plock där endast ett fåtal ekipa¬ge tog prickar Så avslutades det hela åter på ett sågverk med en 2-min utare.
Snabbast här var Sölve och Sö¬ren Eklund (0,5) som därmed säkrade en fjärde plats. 0,7 prickar hade Abrahamsson/ Eriksson, Almunge, som nu slutade trea. Samma prickar
hade även Häggbom/Linge som hade gett dem en delad tredjeplats. Men väl i mål visa¬de det sig att de skrivit en skärm fel och fick 10 extraprick och rasade till 14 plats.

Tätduon Eriksson/Johansson och Stahre/Palm åkte lika fort på 0,8 prickar och därmed stod sig ställningarna de två inbör¬des med Rasboparet som seg¬rare.
B-klassen vanns av Åke och Mikael Andersson före Västerå¬sarna Jan och Roger Lindholm, som var 4,8 prickar efter i mål. På den korta banan var Mi¬chael och Mattias Holmgren Al¬munge, snabbast med 1,8 pric¬kar och distanserade Leif Karls¬sonlRoine Andersson, Skepptuna, med 2,4 prickar. Debutantklassen gick till rally¬föraren Leif Salander, Filipstad, som hade P-G Larsson. Stor¬fors, vid sin sida denna kväll. SMK Karlskogas mannar hade gjort en fin och varierande täv¬ling som fick beröm av delta¬garna. Hela 56 ekipage kom till start i ett fint försommarväder som passade för Bil-O.

MORGAN BJÖRK

Resutlatlista för Nobelnatta 1987-06-05 Klass A-kartläsare, Långa banan, (19 start):
1. Hans Ch Enksson/Roine Jo¬hansson. Rasbo MK_ 5.7.
2. Lars Stan¬relLars-Geran Palm Bromma MS. 7,7.
3. Lennart Abraharnsson/Sören Eriksson. Almunge MK. 7 .8.
4 Sölve Eklund/Sören Eklund. Rasbo MK. 8.1.
5. Sture Fred¬holm/Sten Johansson. SMK Tierp/Rasbc MK. 10.2.
6. Stefan Sund/Jan Sund. Al¬munge MK, 10.5.
7. Bengt Svensk/Anders Kallström. Haninge MK. 11.0.
8 Tommy Hermundstad/Kan n Jansson. Vallentuna MK. 11,2.
9. Evert Vesström/Ove Lind¬berg. Skepptuna MK/SMK Västerås. 12,0,
10. Dan Illiendahl/Henrik Krefting. Mölndals MK, 12,4.

Klass B-kartläsare, Långa banan (19 start):
1. Åke Andersson/Mikael Anders¬son. Laxå MK, 10.7,
2. Jan Lindholm/Ro¬ger Lindholm. SMK Västerås, 15.5,
3. Christer Holmqvist. Per Andersson. Ha¬ninge TVIK, 17.1.
4. Carl-Erik Berg_ Tage Pettersson, östergyllen RC. 21.0,
5. Rune Söder/Jan Lindell, Skepptuna MK. 22.4,
6. Stefan Persson/Rolf Lindström, Vallen¬tuna MK, 22.6.
7. Kjell Karlsson/Christer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0