SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1986-08-22,”Kräftsvängen”

1986-08-22,”Kräftsvängen”, arr. Vara MK.

Här gasade vi in på en 9:e plars med 60,6 prick, för Anders var i slag,på så sätt blev vi och bäst ii klubben. Totalt vann Sten Haglund/Lars Edwall Bromma MS på21,0 prick.

Idrottsbladet skriver:

Edwall myste refter segern I “krääftsvängen”


BIL-0 - Juniorlandslags-medlemmen P-G Axels¬son har allt lärt sig en hel del hur dagens bilorien¬tering skall vara, säger Lasse Edvall och myser.
Kartklipp, ekonomiska kartor och såväl passer- som oriente-ringskontroller utspridda lite hur som helst. Precis som vi arrangenr i mellansvenska.
Och man förstår Lasses kom¬mentar. För han kunde efter de sex 0-sträckorna gå segrande ur Vara MK:s "Kräftsvängen" till¬sammans med Sten Haglund. Detta sedan de helt och hållet av¬gjort det hela på tredje etappen, ett snurr vid ett flygfält, där brom¬maparet var sex minuter snabba¬re än Hans Eriksson/Sören Ek¬lund, Rasbo.
Tävlingen var en typisk mellans¬vensk 0-tävling och de gästande förarna trivdes verkligen. Allt me¬dan de Skaraborgska ekipagen hade en del svårigheter. Men de börjar alltmer lära sig knepen. Vara MK med P-G Axelsson i spetsen hade gjort en fin tävling där samtliga sex 0-tapper gav prickar, även om ett och annat ekipage åkte någon sträcka på
0 prickar.

Striden om segern kom inte oväntat att stå emellan de två ruti¬nerade paren från Stockholm/Uppland Haglund/Edvall och Eriksson/Eklund. De två var rätt jämna fram till tredje sträck¬an. Här fick Edvall till det 100 pro-centigt och utklassade alla and¬ra. Det innebar endast 3,0 prickar medan Sören hade det något svårare. Åkte på hela 9,2 prick. Därmed hjälpte det inte att Eriks¬son/Eklund tog in något på de tre sista 0-etapperna. 1 mål skilde det 4,9 prickar till Haglund/Ed¬valls fördel. Trea slutade Björn Lövgren/Roger Persson, Skene MS, som är det enda västsvenska 0-paret som hänger med de mellansvenska elitåkarna. De var en¬dast al prickar efter tvåan Ras-boparet Eriksson/Eklund.
Även i B-klassen blev det mel¬lansvenskt i topp. De båda Kotsva-ekipagen Dan/Ola Carlsson och Per-Axel Gustafs¬son/Nils-Göran Ljung tog 1:a re¬spektive 2:a plats. Fatköpingspa¬ret Örjan Josefsson/Jan Svensson hade häng på dem. En felskriven tavla blev parets fall då de åkte på 10 minuters tillägg Slutade nu trea.

För övrigt blev det stort manfall i B-klassen. Många nådde inte målet p.g.a. överskriden och flera gav upp när ett par sträckor åter¬stod. Så här behövs mera träning.
Nämnas bör även ett par C-ekipage som åkte !ånga banan. Per och Ulf Andersson, Almhults MK, åkte runt på 45.8 prickar och det är bättre än vad B-segraren hade och många av A-ekipagen. Även Åke och Mikael Andersson. Laxå, gjorde en fin runda på 70,9 prickar.
Även i C- och D-klassen, som kör¬de korta banan blev det mycket prickar fast de åkte större delen på stora allmänna vägar. Här vål- • lade de ekonomiska kartorna en hel del problem. Bengt Johans¬son, bosatt i Vara, såg ut som en segrare med 37,8 i körtid. Men så hade han skrivit fel på en tavla och rasade ned till en femte plats där f.d rallycrossfäraren Christer Strand skötte ratten. Vann gjorde nu Ingemar Klasson och Kenth Andersson, Götene. De fem förs¬ta ekipagen i C-klassen hade hel¬gen innan varit på en träning¬skurs på Falköpings Motorsta¬dion vad det gällde kartklipp i alla dess former och skyltarnas olika placeringar. Kanske en väl använd lördageftermiddag etter re¬sultatet att döma.

MORGAN BJÖRK

A-kartläsare (11 st):
1 Sten Haglund/Lasse Edvall, Bromma MS. 21.0.
2. Hans Eriks¬son/Sören Eklund. Rasbo MK. 25,9.
3. Bjorn Lövgren/Roger Pehrson. Skene MS. 29.0.
4. Dan Lirjenclahl/Henr-k Killing, Mölndals MK, 36.6.
5 Lennart Abrahamsson/Sören Eriksson. Almunge MK. 37.6.
6 Kjell Kjell. neriMorgan Björk, Falköpings Mit, 43.5.
7 Rolf Owemyr/Lennart Sandstedt. Götene MK. 44.6.
8 Jan och Per Wilhelmsson. Mölndals MK. 52.6.

B-kartläsare (14 st):
1 Dan och Ola Carls¬son. Kolsva MS. 49.0
2. Per-Axel Gustafs¬son/Nils-Göran Ljung. do. 72.1,
3. Örjan Jo¬sefsson/Jan Svensson_ Falköpings MK. 81,0.
4. Bengt Bostrom/Sven Sundström. Kullings MS. 93.0.
5. Anders och 011e Säävy. Skara MK, 96.9,
6. Lars Johansson/Åke Gustavsson, Hjo MK. 123,9.

C- och D-kartläsare (5 st):
1 Per och Ull An¬dersson, AlmhuMs MK. 45.8.
2. Åke och Mi¬kael Andersson, Laxå MK, 70.9.
3. Staffan Segergren/Ronny Carlsson. Mönsterås MK, 124.6.

C-kartläsare (14 st) korta banan:
1. Inge¬mar Klasson/Kenth Andersson, Götene MK, 39.1.
2. Roger Hallenberg/Curt Borg. do. 42.2.
3. Conny Persson/Anders Larsson, Hjo MK. 42,8.
4. Sture Bergstrand/Eva Jo¬hansson, Skövde MK. 47.5.
5. Christer Strand/Bengt Johansson. Mölndals MK. 47.8.
6. Bo och Tore Johannesson. Dals MK. 53.7,
7. Karl-Erik EnkssontBilly Axelsson. Skövde K, 71.0

D-kartläsare (5 st):
1. Per Johansson/Ulf Nilsson, Kinds MK, 39,8,
2. Christer Johans. son/Eva Einarsson. SMK Trollhättan. 42,8.
3. Inger och Lars-Ivar Karlsson. Kolsva MS. 43,5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0