SVENSKEENS Bil-O minnen 1960-89 1978-11-11 KAK-MIXEN Bil-O

 

 

Vad hände hela året fram till november?

 

1978-11-11 KAK-MIXEN Bil-O arr. KAK-Stockholm. Ronny och jag ställde naturligtvis opp. Men så roligt blev det inte: På väg in på en stig, den blev sämre och sämre började likna kärr. Men va nu då? KÖ? Har vi åkt ikapp hela gänget, men inte då, det gick inte att komma fram. Det var för sankr, men det var rätt väg. Alla måste hjälpas åt att ta ossfram ingen fick smita! Efter oss fylldes naturligtvis kön på.

 

Naturligtvis fortsatte strulet senare, Ett fyllo hade parkerat en bil i vägen.

 

Det blev protest skriven, se nedan:

 

 

Wahrendorffsgatan 1 Postadress: Fack, 103 20 Stockholm
Telefon 08-23 88 00 Postgiro 11 63-5 Bankgiro 165-5273 Telegram: AUTOCLUB

 

STUCKHULMSAVDELNINGEN

 

Till deltagarna i KAK/Stockholms bil-O KAK-MIXEN 1978-11-11

 

Vid tävlingen inlämnades en protest av L Edvall m fl, vari krävdes att tävlingen helt skulle ogillas och startavgiften återbetalas, med hänvis­ning till bl a dålig kvalitet hos vägarna. Domarordföranden, Bengt San­delius, hänvisade protesten till SBF för avgörande. SBF konstaterade dock att det var juryns uppgift att avgöra protesten och återförvisade den till Sandelius. benne godkände 1978-12-3D protesten.

KAK/Stcckholm överklagade beslutet till SBF. Efter olika formella turer upptog Bilstyrelsen slutligen ärendet vid sitt sammanträde 79-05-18, var­vid både domarordföranden och tävlingsledaren bereddes tillfälle att ytt­ra sig. Bilstyrelsen beslöt fastställa domarbeslutet att tävlingen ogil­tigförklaras. ben del av startavgiften, som överstiger en expeditionsav­gift av kr 25:-, vilken tillfaller arrangören, skall återbetalas. Bilsty­relsens AU har dessutom vid sammanträde 79-06-14 beslutat tilldela den domare, som utan att meddela arrangör eller domarordförande inte infun­nit sig vid tävlingen en tillrättavisning enligt RF:s stadgar § 85:14.

Bilstyrelsens beslut gäller endast långa banan, varför tävlingen på kor­ta banan kvarstår oförändrad. Resultatlista bifogas till berörda. Del­tagarna på långa banan erhåller via postgiroutbetalningskort återbetalning av resterande del av startavgiften, ursprungligen kr 50:-, varför beloppet blir kr 25:-.

Den person som orättmätigt, och i berusat tillstånd blockerade tävlingen på andra delsträckan genom att placera en bil tvärs över vägen har av ar­rangören anmälts till allmänt åtal för egenmäktigt förfarande, rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, med berörda markägares godkännande. Beslut i åtalsfrågan är ännu inte meddelat.

Vi beklagar det dröjsmål som uppstått med detta ärendes avslutande, som bl a berott på att undertecknad vistats utomlands. Vi beklagar också att täv­lingen utföll som den gjorde, vilket sannerligen inte var vår avsikt. KAK/Stockholm kommer därför tills vidare att avstå från att arrangera natio­nella bilorienteringstävlingar.


 

Bo Janzon

ordf öran

vlingsledare för KAK-MIXEN 1978

Med vänlig hälsning KAK/STUCKHOLM

Tävlio. skommit en `

 

Slutligen kan sägas att Kungliga automobilklubben KAK aldrig mer arrangerade någon O-tävling. Vad jag vet)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0