1984-06-16 Guttsta-snurren .


1984-06-16 Guttsta-snurren .

Först presenterar vi här inbjudan och tilläggsregler.

GUTTSTA-SNURREN
SM i Bil-Orientering
16 juni 1984
Arr.: KOLSVA MS ~Jats5RR~11

'PM nr 1
35-årsjubilerande Kolsva MS hälsar deltagare, supporters, mekaniker och andra intresse¬rade välkomna till årets första SM-deltävling i Bil-0. Det är också andra gången som KMS fått förtroendet att arrangera en SM-deltävling, och vi hoppas att våra banor och andra arrangemang skall falla Er i smaken! Här följer några anvisningar till de tävlande:

BESIKTNING: Hålles vid startplatsen, Malmaskolan i Kolsva. Följ pilad infart från väg 250. Parkering för biltrailers inns mitt emot infarten or\ till startplatsen. Besiktning skall utföras före anmälan.Besiktningen håller öppet kl. 16.00 - 19.00. Du skall besiktiga din bil senast 90 min. före beräknad starttid, men observera att besiktningen stänger kl. 19, så om Du har högt startnr måste Du komma tidigare än 90 min före Din starttid.

ANMÄLAN: Efter besiktning sker tävl.anmälan i skolan. Ev. deb- licenser för deltagare på korta banan kan lösas vid anmälT
TILLSTÅND: Berörda länsstyrelser och SBF har gett sitt tillstånd till tävlingen, se anslag vid startplatsen.

FÖRSÄKRINGAR: Trafikförsäkringen gäller. Betr. Vagnskadeförsäkringen har FSAB beslutat om följande villkor: Bana 1 (SM- anan):Vagnskadeförsäkringen gäller ej. Bana 2 (MSO-banan): Gäller med förhöjd självrisk kr 1000:- Bana 3 (Korta): Vagnskadeförsäkringen gäller.

NYBÖRJARINFO: För debutanter och ovana bil-0-åkare hålles debutantgenomgång vid startplatsen kl. 20.00.

", BENSIN: I Kolsva finns två mackar: Ok håller öppet till kl. 21 och har sedan sedelautomat. Esso vid startplatsen har endast sedelautomat.

PRISUTDELNING: På Kolsva Brukshotell 17/6 kl. 10.00. Landgång och te(kaffe) serveras till det facila priset 25:-. Anmälan kan göras före start samtidigt med startanmälan.

LAGANMÄLAN: Kan göras i sekretariatet tävlingsdagen fram till kl. 19.

SERVERING: Kaffe, mackor, varm korv, dricka o.s.v. säljes i vår servering I Malmaskolan. Denna öppnar kl. 16 och stänger inte förrän sista funktionär kommit hem ur skogen! Undrar just vilken tid det blir

KOLSVA MOTORSÄLLSKAP, Organisationskommittén för GUTTSTA-SNURREN


Det här måste vi åka tyckte både Anders och jag och anmälde oss. Vi fick startnr. 63 av c:a startande, ett bra nummer där man kan få hjälp av spår, ett dåligt nummer om det blir uppkört.
Men vi får se.

Och så här gick det:
Vi vann B-klassen på 63.8 prick, jämfört med totalvinnarna Urban Häggbom/Anders Linge Västerås MS som fick 29,7 prick.
Vi slog också 13 A-klassare Bara tre platser för att få åka seedade nästa SM-tävling. Våra bästa Haningeåkare blev P-L Andersson/Håkan Withlock på 6:e plats med 47,2 prick-

alla körorder 20 st. finns kvar.


Scannar repotage ”Idrottsbladet”?


VMS-par Suveränt i bilorientering.

Kolsva MS stod som arrangör för SM i bil-o hade fått till en SM-bana som var 15 mil lång, med drygt 8 mil utslagsgi¬vande 0-sträckor. 13 eld-page gav sig ut för att försöka ta sig runt med minsta möjliga straff¬prick.
Banan gick i nya trakter mellan Arboga, Fellingsbro och Götlunda. Först avverkades dock ett publikprov på Guttsta bryggeris område dit både ett TV-team, ett Video-bolag och en speaker underhöll den talrika publiken liksom naturligtvis de deltagande ekipagen. i torsda¬gens sportspegel kan svenska folket fö. se ett sammandrag.
Tävlingen innehöll både väg¬rätningsorientering och special¬kartor men specialkartorna övervägde. Dessa var till största delen över skogsområ• den men även bondgårdar och ett cementgjuteri var represen¬terade.
Anders Linge med förare Urban Häggbom tog med denna seger ett rejält kliv framåt mot en ny SM-titel, ''men det gäller ju att bilen håller också".
— Eftersom det bara blir två deltävlingar i år så kommer båda att gälla och därmed kan man säga att vi befinner oss i halvtidsvila fram till nästa del¬tävling som går i Hjo i septem¬ber.

RÄTTVIS TÄVLING
— När bana och arrangemang är så här bra och man kan lita på en jämn banläggarkvalitet då passar tävlingen mig per¬fekt*,~a de.64499'
okända som idag blir det en tvis tävling, säger Anders, a, man kan bara hålla med att det var en värdig SM-täv¬g där skickligheten och inte en kom att fälla utslaget. tta bevisas bl.a. av att det är .dade förare i topp och att få tartiasare blandade sig in nd A-kartläsarna. Samma t på C-kartläsarsidan, nästan i B-kartläsare var bättre än
Jrban Häggbom/ Anders
ige ledde från start till mål i man kan faktiskt säga att de a tiden var ohotade. Det sie ha gått i det närmaste •fekt även om Anders efteråt kte att det kunde gå att bättra tiden. Andra och die plats blev en fight mellan ve Eriksson/Sören Eriksson. Rasbo MK, och Sten Haglund/ rs Edvall, Bromma MS, där ve/Sören drog längsta strået. ran Lindholm/Kjell Lindberg, [K Västerås, kom på en 7:e Is med nord Lindberg/Calle eve,smiihl, Västerås MS, tre .teer efter.
.
12-ÅRING

I B-klassen vanns överlägset (18 prick) av Bengt Svensk/Anders Källström, Haninge -mk. Anders bor i Västerås men tävlar för Haninge och det var hans första klasseger i en större tävling och det är bara att gratulera,
Tävlande för Bromma MS bosatt i Fagersta MS:s genom tidernas yngste deltaga¬re, Calle Edlind. Calle tog en ertygande andra plats bland C-kartläsarna trots att han bara 12 år och måste ha dispens av bundet.
loppas att Calle kan inspirera dra ungdomar att prova på ;porten som är en mycket Rg form av bilsport där både urskicklighet och snabb upp-toing krävs och stimuleras.

AINIS NORITIS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0