SVENSKENS Bil-O Minnen 1960-89 1982-03-12 Vimmelkanten

 

1982-03-12 Vimmelkanten arr. Västerås MS. Ingår i MSO och DM för Sthlm Västmanland.

 

Lars Nord och jag ställer upp för att återigen testa schnsen i Västmanland. Vi lyckades köra hem en 9:e plats med 31 prick i baken.Nu är det första gången jag ser i resiltatlistorna att vi kör Golf GTI. Har kontrakt med WAG för att kööra minst 10 tävl/år.

Vann gjorde Sten Haglund/Lars Edwall på8,3 prick samt bästa Haninge åkare blev P-L Andersson /Håkan Whitlock på 3.e med 20 prick.

 

Kopierar reportage ur Västmanlandstidning:

 

VIMMELKANTEN - en bilorientering

som gjorde skäl för namnet

  

Lasse Edvall och Sten Haglund gjorde det igen! Vann den hår gången i Västerås bil-O "Vimmelkanten".

 

Fredagen den 12/3 arrangerade Västerås MS den första

Deltävlingen I mellansvenska Oserien.

.Tack vare vinterväglaget kunde man lägga banan ttämligen nära Västerås eftersom det är lättare att få tillstånd. Likaså gör det inte så mycket om samma områden som tidigare används eftersom snötäcket gör att man ändå inte känner igen dig från sommarväglag.

Banan som var 6,5 mil lång och med 4,5 mil utslagsgivande sträckor var

förlagd längs vägen mellan Västerås och Sala. Start. startsträckan genomfördes på och i analutniag till Malma motocross­bana och därefter

dirigerades ekipagen via orienteering I olika svårighetsgrad till grusgropen vid Mortuna, Bråsta och Hallsta.

Slutprovet kördes I Lånsta grusgrop där VMS bruka köra Stock-Race. Som synes många grusgropar, men på vintern spelar det inte så stor roll då man ändå är tvungen att ploga vägar och det aldrig blir så mjukt och oframkoligt som det kan bli ibland påsommaren.

 

Lättare hitta

 

Som vanligtvis rutindeladekörbeskedo ch skalorna

:50000, 1:10000, 1:5000 och 1:2000 kom till användning. Här kan man kanske infoga att det borde vara obligatoriskt att lämna med en översiktskarta när rutindelade körorder används. Detta skulle ge de mindre erfarna tom bryter en chans att lättare hitta tillbaka till Start eller mål!

Inte mindre än 69 startande ställde upp, vilket får betraktas som bra så här tidigt på sisongen. 49 starctade på långa banan och 20 på den korta. Fördelningen av kartläsare visar tydligt att det är nytt år.

På långa banan var 23 A-kartläsare, 22 B-kartläsare och bara 4 var C-kartläsare. Vidare kom merparten från Stockholms‑

trakten vilket visar att Stock­holmsklubbarnas satsning på ny­börjarkurser och dito tävlingar börjar att ge resultat.

Ohotad seger,

Vimmelkanten vanns ohotat och överlägset.av Sten Hag­lund/Lasse Edvall. Man hade inte mindre än 5 minuter till godo på Sölve och Sören Eklund, som i sin tur hade 7 minuter till godo till 3:an som var Per Lennart Andersson/Håkan Whitlock. Redan på första specialkartan hade Sten och Lasse ett bra flyt och man kunde lätt följa Lasses kommandon till Sten genom det nerdragna sidofönstret.

Otur hade Gösta och Roine Johansson som p g a att man skri­vit upp en tavlas nummer istället för kodbokstaven, ramlade ner från en klar 3:e plats till en 7:e.

En som verkligen hade en svart natt (trots månsken och snö) var Mats Carlbom med tillfälligt inlånade Jan-Olof Blixt. Maken till "hjärnblödning" på första sträckan av en A-kartläsare lär man inte uppleva en gång till. Det började med att man inte ens hittade infarten till crossbanan och det blev inte bättre när man äntligen kom igång.

En missad slinga gav paret huvudbry och sedan var det kört. Till slut hittade man rätt men då var kvällen redan förstörd.

På nästa sträcka blev det dessutom pronlem med bilen.Imål tog man sig dockvilket är bra.All träming är av godo. Bland B-åkarna segrade Lars-Ove Carlén/Anders Palm och deras tid räkte till en total 6:e plats. Bra gjort.

 

Ett par som det tycks gå bättre och bättre för är Anlia-paret Håkan Qvarnström/Dag Sonesson som nu belade en 4:e plats . Det är kul med lite udda bilar även I orienteering och det kan nämnas att vi även såg Renault R8, ett par Mantor samt en R4”Laban”.

 

Nästa tävling i Mellan­svensks 0 serien går inte'förrän i juni så det Oder att hålla sig på de   de nybörjarscrier som kommer att starta i april/ niaj och de som redan pågår i Stockhohns, Trakten.

 

AINIS NOR  ITIS

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0